Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HELEMAAL HOLLANDS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2005 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig

Online

Facebook
Officiële website

Pseudoniemen

Move-it!

Helemaal Hollands

Helemaal Hollands is het Volendamse feestduo Carlo Rijsdijk en Leo Langstraat. De twee doen in 1999 mee aan de Soundmixshow van Hennie Huisman. Onder naam Move-it! brengen ze platen uit met Engelstalige covers, zoals de hitsingle I Save The Day uit 2002. Op het album Basta (2004) staan ook versies ...
Volledige biografie...

Bezetting

Carlo Rijsdijk   zang
Leo Langstraat   zang

Biografie Helemaal Hollands

Helemaal Hollands is het Volendamse feestduo Carlo Rijsdijk en Leo Langstraat. De twee doen in 1999 mee aan de Soundmixshow van Hennie Huisman. Onder naam Move-it! brengen ze platen uit met Engelstalige covers, zoals de hitsingle I Save The Day uit 2002. Op het album Basta (2004) staan ook versies van onder meer Sugar Sugar, I Just Call To Say I Love You, Can't Take My Eyes Of You en Obladi-Oblada. Rond 2005 stapt het duo over naar het Nederlandse lied onder de huidige naam Helemaal Hollands en vertolken de zangers hun covers en medleys gekleed in bontgekleurde jasjes. Hun tweede single Dans Klein Zigeunermeisje behaalt in 2006 de 27ste plaats in de Single Top 100. De hitsingle De Ober (2010) is geschreven door Kees Tol, Simon Keizer en Jan Smit. De single Het Sirtakifeest (2013) is een Nederlandstalige bewerking van Demis Roussos' hit My Friend The Wind uit 1973 gecombineerd met Zorba's Dance van Mikis Theodorakis uit de film Zorba The Greek. Rijsdijk en Langstraat schrijven zelf de Nederlandstalige tekstbewerking.

Discografie Helemaal Hollands

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Helemaal Hollands

Audio/Video Helemaal Hollands

Video Helemaal Hollands

Delilah - Helemaal Hollan...
Delilah - Helemaal Hollands (Officiële Videoclip)
Helemaal Hollands - Ik Wi...
Helemaal Hollands - Ik Wil De Hele Avond Zingen (Officiële Video)
Helemaal Hollands - Het S...
Helemaal Hollands - Het Sirtakifeest (officiële video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Helemaal Hollands - Het Sirtakifeest (officiële video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer