Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HOCUS POCUS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hocus Pocus

Periode

1992 - 1997

Genre

gabber, techno

Pseudoniemen

Vicious Delicious

Hocus Pocus

Een van de eerste en toonaangevende hardcore/gabber acts. De eerste single Hocus Pocus scoort hoog in de Europese dancecharts. In Italië haalt het nummer zelfs de eerste plaats. Opvolger Here's Johnny doet het nog beter en staat in Australië maar liefst zes weken op de eerste plaats van de hitlijsten.
Volledige biografie...

Bezetting

Peter Garnefski   producer, toetsinstrumenten
Ferry Ridderhof   producer, toetsinstrumenten

Overige muzikanten

Marco Gout  
Jacco Ridderhof  
Paul Tjoa  

Genoemd in de biografie van

1989   Ferry & Garnefski
1992   Doop
1997   Doop
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Hocus Pocus

Een van de eerste en toonaangevende hardcore/gabber acts. De eerste single Hocus Pocus scoort hoog in de Europese dancecharts. In Italië haalt het nummer zelfs de eerste plaats. Opvolger Here's Johnny doet het nog beter en staat in Australië maar liefst zes weken op de eerste plaats van de hitlijsten.

1992 - 1993

De eerste 12"/CDS Hocus Pocus verschijnt bij Indisc. De groep met onder meer het producersduo Ferry & Garnefski heet dan eigenlijk nog Vicious Delicious, maar deze naam wordt snel gewijzigd in Hocus Pocus. Het nummer haalt de clubcharts in heel Europa en wordt zelfs nummer 1 in Italië. Hetgeen leidt tot diverse optredens aldaar. De band maakt live veel indruk, dankzij een heftige punkachtige act en een Kiss-achtige make-up. Verder zijn met rode verf besmeurde bontjassen, vuurspugen en elektronisch versterkte olievaten als drums de voornaamste kenmerken. Een dergelijk optreden maakt juist in Italië enorm veel indruk vanwege het sterke contrast met de daar gebruikelijke, gestyleerde dance-groepjes. Gedurende 1993 doet de groep ook diverse optredens in Duitsland, onder meer op Mayday in Berlijn. Eind 1993 wordt de tweede single Here's Johnny uitgebracht, hetgeen opnieuw noteringen in clubcharts in heel Europa en diverse optredens oplevert.

Ferry & Garnefski

1994 - 1997

Hocus Pocus Hierna wordt het enige tijd stil rond Hocus Pocus. Vooral het enorme succes van de nieuwe groep Doop slokt alle tijd van de producers op. Doop komt namelijk ook uit de koker van Ferri & Garnefski, zoals het producersduo zich placht te noemen. Pas in 1996 wordt Hocus Pocus weer nieuw leven in geblazen, na het bericht dat Here's Johnny in Australië waanzinnig aanslaat. Hocus Pocus gaat uitgebreid op tournee 'down under' en ontvangt een platina plaat voor de single. Weer thuisgekomen wordt hard aan een debuutalbum gewerkt, dat begin 1997 verschijnt onder de titel God Devil Hell Heaven, samen met een gelijknamige single. Sindsdien is er niets meer van Hocus Pocus vernomen, maar opgeheven is de groep nooit. Ferry & Garnefski kunnen de act desgewenst ieder moment weer tevoorschijn toveren.

Doop

Discografie Hocus Pocus

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hocus Pocus

Audio/Video Hocus Pocus

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer