Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

HYDRA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Hydra bij TopPop 1975 (bron: fotocollectie Beeld en Geluid)

Periode

1970 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig

Online

Officiële website

Pseudoniemen

H3, Life Line

Hydra

Van oorsprong Drentse formatie die met Marietje en Als Het Gras Twee Kontjes Hoog Is grote hits scoort in het midden van jaren zeventig. Tegenwoordig speelt de groep als bruiloft- en partijenorkest.
Volledige biografie...

Bezetting

Gerrit Ekkel   drums
Jan Kater   gitaar
Ad Diepeveen   basgitaar, zang
Herman Dopmeijer   toetsinstrumenten, zang

Overige muzikanten

Jan Van Zwol   toetsinstrumenten
Anne Doedens   basgitaar
Wilco De Groot   basgitaar
Fokko Kunstman   drums, zang
Mente Rozema   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Hydra

Van oorsprong Drentse formatie die met Marietje en Als Het Gras Twee Kontjes Hoog Is grote hits scoort in het midden van jaren zeventig. Tegenwoordig speelt de groep als bruiloft- en partijenorkest.

1970

Vanuit de groepen All Beat Generation en South River Village Band uit het Drentse Valthermond ontstaat de groep Hydra. Aanvankelijk speelt de band een mix van hardrock en underground.

1972

De groep Hydra is verworden tot een dans- en stemmingsorkest die veelal optreedt in jeugdcentra en dancings in de regio. Impressario Ben Lukken weet een platencontract bij Polydor los te krijgen en de bal gaat nu pas echt rollen.

1974

Met de eerste single 't Geeft Allemaal Niks krijgt de groep voor het eerst landelijke bekendheid. Het lied haalt de 25e plaats in de hitparde.

1975 - 1976

Hydra bij TopPop 1975 (bron: fotocollectie Beeld en Geluid) Met het aanstekelijke en carnavaleske lied Marietje (Want In Het Bos Daar Zijn De Jagers) scoort Hydra in januari haar grootste hit. Het nummer haalt de tweede positie. De twee daaropvolgende singles Hela Gij Bloemke en M'n Zwager halen de tipparde. Het album Hela Gij wordt voornamelijk door studiomuzikanten ingespeeld. De plaat verkoopt behoorlijk goed (een 27e positie in de albumlijst). Met de burleske single Als Het Gras Twee Kontjes Hoog Is scoort de groep haar laatste grote hit met een vierde plaats in de Top 40. Het rommelt in de gelederen van Hydra, vooral door een verschil van inzicht in hoe het nu verder moet. Door middel van een rechtzaak krijgt Frens Drijfhout de toestemming om onder de naam Hydra door te gaan. De drie uitgetreden groepsleden Hartung, Immerzeel en Kunstman gaan verder als H3 (het omgekeerde van Hydra).

1977 - 1980

Frens Drijfhout weet toch weer een nieuwe groep muzikanten te vinden om een doorstart te maken. Tevens maakt hij bij Negram een solosingle onder productie van Alexander Curly. De single flopt volkomen (er worden 52 exemplaren van verkocht !). Groepsleden blijven komen en gaan en hits worden er niet meer gescoord.

Alexander Curly Frens Drijfhout

1980

Voormalig groepslid Fokko Kunstman heeft onder het alias Gerard Schoonebeek een hit met de Kenny Rogers vertaling De Lafaard Van De Stad (The Coward Of The Country).

Gerard Schoonebeek

1981

Onder de groepsnaam Life Line verschijnt er van Hydra een instrumentale single als radiotune voor De Nationale Vrije Radio.

1983

De groep blijft doorgaan, maar spectaculaire gebeurtenissen doen zich niet meer voor. Hydra speelt haar Nederlandstalige successen (aangevuld met Engelstalige evergreens) tegenwoordig op bruiloften en partijen. Het enig overgebleven groepslid Frens Drijfhout verlaat Hydra in 1997 en de rechten op de naam gaan over naar Gerrit Ekkel. Geen van de groepsleden is hedentendage meer afkomstig uit Drente.

Discografie Hydra

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Hydra

Audio/Video Hydra

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer