Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAILBIRDS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jailbirds in 2010

Periode

2010 - heden

Genre

blues

Jailbirds

Jailbirds is de bluesband rondom Noord-Nederlandse gitarist Chiron Schut. Samen met bassist Thomas Wouters is hij voormalig leerling van gitarist Hans van Lier en speelt hij in Blues FX. Schut is geïnspireerd door Jimi Hendrix en Wouters door Stevie Ray Vaughan. In 2005 wint hij de eerste prijs bij de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Marcel Alkema   mondharmonica, zang
Chiron Schut   gitaar
Thomas Wouters (1)   basgitaar
Hans van Lier   drums

Genoemd in de biografie van

2010   Hans van Lier

Biografie Jailbirds

Jailbirds is de bluesband rondom Noord-Nederlandse gitarist Chiron Schut. Samen met bassist Thomas Wouters is hij voormalig leerling van gitarist Hans van Lier en speelt hij in Blues FX. Schut is geïnspireerd door Jimi Hendrix en Wouters door Stevie Ray Vaughan. In 2005 wint hij de eerste prijs bij de Northern Guitar Awards. Jailbirds speelt naast eigen nummers ook repertoire van onder anderen Robert Johnson, Muddy Waters, BB King, Chuck Berry en Jerry Lee Lewis.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jailbirds

Audio/Video Jailbirds

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer