Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JANTJE KOOPMANS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

21-02-1924 - 17-03-2013

Genre

accordeon, amusementsmuziek, componist, levenslied, Nederlandstalig, tekstschrijver, zang

Jantje Koopmans

Jantje Koopmans is zanger, accordeonist, componist en tekstschrijver en maker van Nederlandstalige levensliederen. Hij wordt op 21 februari 1924 geboren te Waspik als Johannes Petrus van Eersel. Getooid met een onafscheidelijke panamahoed maakt hij in de jaren zeventig al enkele platen met zijn band. Pas in 1984 heeft hij op ...
Volledige biografie...

Instrumenten

accordeon, componist, tekstschrijver, zang

Biografie Jantje Koopmans

Jantje Koopmans is zanger, accordeonist, componist en tekstschrijver en maker van Nederlandstalige levensliederen. Hij wordt op 21 februari 1924 geboren te Waspik als Johannes Petrus van Eersel. Getooid met een onafscheidelijke panamahoed maakt hij in de jaren zeventig al enkele platen met zijn band. Pas in 1984 heeft hij op 57-jarige leeftijd zijn eerste hit met de single Rode Rozen. In de jaren tachtig haalt hij nog een paar keer de hitparade met Rode Rozen En Witte Seringen en Ik Wil Een Baan. Overige singles komen niet verder dan de tipparade. Ad van Opstal uit Valkenswaard doet met het liedje Rode Rozen mee aan een aflevering van de Soundmixshow van Henny Huisman. Koopmans neemt de jonge zanger onder zijn hoede en leert hem de kneepjes van het vak. Koopmans is de neef van de vader van Gerard en Ton Koopmans, bekend als de Gebroeders Ko. Dit duo bewerkt in 2013 de single Het Dorpscafé (1987) tot carnavalslied De Blauwe Stier. Op 17 maart 2013 overlijdt Jantje Koopmans op 89-jarige leeftijd in een verzorgingshuis te Kaatsheuvel.

Discografie Jantje Koopmans

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jantje Koopmans

Audio/Video Jantje Koopmans

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer