Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JARK PRONGO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1993 - heden

Genre

house

Online

Officiële website

Jark Prongo

Jark Prongo zijn René ter Horst uit Haarlem en Gaston Steenkist uit Amsterdam, die in de jaren '90 onder tal van pseudoniemen (ondermeer The Good Men, René et Gaston, DJ Zki & Dobre, Basco en Chocolate Puma) succesvolle dance producties uitbrengen.
Volledige biografie...

Bezetting

René Ter Horst   producer
Gaston Steenkist   producer

Genoemd in de biografie van

1992   René et Gaston
1994   Dj Dobre
1994   Dj Zki
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Jark Prongo

Jark Prongo zijn René ter Horst uit Haarlem en Gaston Steenkist uit Amsterdam, die in de jaren '90 onder tal van pseudoniemen (ondermeer The Good Men, René et Gaston, DJ Zki & Dobre, Basco en Chocolate Puma) succesvolle dance producties uitbrengen.

1992

Ter Horst en Steenkist beginnen als duo en richten het label Fresh Fruit op, waarop voornamelijk hun eigen producties verschijnen. Hun grootste hit scoren ze als The Good Men met het nummer Give It Up.

The Good Men

1993 - 1997

Beiden zij ook actief als DJ (waarvoor ze de namen DJ Zki en Dobre hanteren), waardoor ze maar al te goed weten wat er voor een danceproductie nodig is om succes op de dansvloer te behalen. De muziek van Jark Prongo is bedoeld voor niets anders dan die dansvloer. Pompende house in dit geval. Het alter ego Jark Prongo kiezen ze in 1993 als ze 's nachts werken aan muziekproducties: René ziet er 's nachts uit als een Jark en Gaston als een... juist. Hier komt het humoristische karakter van beide heren boven. De werkelijke reden voor de naam Jark Prongo, is dat beide producers midden in de enorme hype rond The Good Men en hun hit Give It Up zitten. René en Gaston besluiten voor een nieuwe productie, de 12” Shake It, de fictieve persoonsnaam Jark Prongo te kiezen, omdat ze voor honderd procent op de muziek willen worden beoordeeld en niet op hun naam. Ook tijdens de volgende zeven 12"es, die tussen '93 tot '98 verschijnen, blijft de ware identiteit van Jark Prongo geheim. Ze doen in die periode dus ook geen optredens onder die naam. In 1995 beginnen ze het label Pssst Music.

1998

Dat jaar begint het succesverhaal van Jark Prongo pas echt. De Engelse superster-DJ Sasha draait de Jark Prongo-track Movin' Tru Your System grijs en selecteert het nummer voor zijn roemruchte Global Underground compilatie-cd. Het Engelse Hooj Choons Records brengt het nummer uit en behaalt er de top 75 van de Engelse charts mee. Dan pas wordt bekend wie er achter Jark Prongo schuilgaan.

1999

Na dit succes komt de track Shake It met Club '69 remixen uit in Engeland, die wordt opgepikt door DJ's als Danny Rampling en Pete Tong van BBC's Radio One.

2001

Opnieuw succes voor Jark Prongo vanwege de track Rocket Base, die wereldwijd voor gekte op de dansvloer zorgt. Het nummer wordt namelijk opgepikt door Westbam, die het vervolgens voor zijn label Low Spirit tekent. Hoogtepunt: Westbam draait de Laidback Luke remix van Rocket Base op de Love Parade in Berlijn voor een honderdduizendkoppig publiek.

2002

Dj Zki en Dj Dobre draaien op het Noorderslag festival ter meerdere glorie van hun alter ego Jark Prongo.
Onder de naam Jark Prongo verschijnen door de jaren heen ook diverse remixen van de hand van het duo. Soms van tracks gemaakt door henzelf onder andere namen, maar ook vaak van tracks van anderen. Hieronder een kleine bloemlezing uit hun remix-oeuvre tot en met 2002: René et Gaston - Soiree Dansante/Basco - Music with a feel/Tomba Vira - Crazy/House Of Venus - Dish and Tell/Minty - Useless Man/Lambda - New York/The Drumbeaters - The White Knight/Jeffed - Dargon/Tomba Vira - Crazy/Basco - Only You/Susumu Yokota - Your Body So Beautiful.

2004

Op 29 januari gaat de Nederlandse speelfilm Shouf Shouf Habibi in première. In de soundtrack is ondermeer muziek te horen van Jark Prongo.

2005

De single Chicago wordt in januari onder meer opgepikt door DJ Judge Jules op BBC Radio 1. Andere EP's dit jaar zijn The Mirror en Evaporation.

2006

Jark Prongo brengt drie EP's uit: Rodeo, Rattlesnake en Bom Dia/Ludicrous. Zki en Dobre draaien o.a. in de hippe Amsterdamse club Jimmy Woo, in de Heineken Music Hall tijdens Dirty Dutch van DJ Chuckie en ze doen een optreden tijdens Positiva Calling in London. Onder de naam Jark Prongo maakt het duo een remix van het nummer Double Wobble van DJ Ruiz.

Discografie Jark Prongo

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jark Prongo

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer