Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAYA THE CAT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1995 - heden

Genre

punk, reggae, ska

Online

Officiële website

Jaya the Cat

Jaya The Cat is een van oorsprong Amerikaanse punk-, ska- en reggaeband, opgericht in Boston. In de zomer van 2002 komt de band naar Europa voor optredens op grote festivals als Pukkelpop en Lowlands, gevolgd door een clubtournee in de herfst van dat jaar. De band tekent in 2003 bij ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jan-Jaap Onverwagt   toetsinstrumenten
Geoffrey Lagadec   gitaar, zang
David Germain   drums
Steven Brautigam   basgitaar
Jordi Nieuwenburg   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Brian Tjon Ajong   gitaar
Alejandro Londoño Montoya   gitaar

Genoemd in de biografie van

2004   Green Lizard
2005   Wealthy Beggar

Biografie Jaya the Cat

Jaya The Cat is een van oorsprong Amerikaanse punk-, ska- en reggaeband, opgericht in Boston. In de zomer van 2002 komt de band naar Europa voor optredens op grote festivals als Pukkelpop en Lowlands, gevolgd door een clubtournee in de herfst van dat jaar. De band tekent in 2003 bij het Amsterdamse label 4Tune Records en bandleden Geoff en David 'The Germ' Germain blijven in Nederland wonen. In de Nederlandse bezetting zitten leden uit onder meer de bands Green Lizard en Wealthy Beggar. First Beer Of A New Day is het eerste album voor 4Tune Records gevolgd door de liveplaat Ernesto's Burning (2004). In 2006 werkt de band aan een derde studioalbum in de Source Studio's te Den Haag met producer Oscar Bor. De plaat verschijnt in november 2007 bij het Belgische/Amerikaanse I Scream Records. Jaya The Cat tourt in mei 2008 door de Balkan met optredens in Hongarije, Bulgarije, Roemenië, Servië en Slovenië. In de periode 2011/2012 werkt Jaya The Cat in hotelkamers en backstage op diverse Europese locaties aan het album The New International Sound Of Hedonism met gastvocalen van Jonny ‘Itch’ Fox van de Britse band The King Blues en Adam Parsons uit Captain Accident and The Disasters. De blaaspartijen worden verzorgd door leden uit New Cool Collective.

Discografie Jaya the Cat

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jaya the Cat

Video Jaya the Cat

Jaya The Cat - Here Come ...
Jaya The Cat - Here Come The Drums
Closing Time
Closing Time
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Closing Time

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer