Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JOP

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jop (foto boekingskantoor 123)

Periode

03-01-1977 - heden

Genre

Nederlandstalig, pop, zang

Jop

Passagier van het populaire SBS 6-programma De Bus die, nadat hij uit de bus wordt gezet vanwege een verzwegen strafblad, een grote hit scoort met Jij Bent De Zon.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2001   Sugar Lee Hooper

Biografie Jop

Passagier van het populaire SBS 6-programma De Bus die, nadat hij uit de bus wordt gezet vanwege een verzwegen strafblad, een grote hit scoort met Jij Bent De Zon.

2000

Barman Jop Nieuwenhuizen (Wormerveer, 3 januari 1977) is, samen met tien anderen, verkozen om mee te mogen doen aan het Big Brother-achtige televisieprogramma De Bus op SBS 6. Jop is dan 23. Op dag 53 moet Jop echter de bus verlaten omdat de redactie erachter komt dat hij een strafblad heeft. Niet veel later mag hij komen opdraven voor een gastoptreden: hij mag een liedje komen zingen voor zijn vriendin/medepassagier Antonette. Vanwege zijn horeca-achtergrond kent hij het liedje Jij Bent De Zon, dat geflopt is op de radio maar een hit was in feestcafé's. Zijn keus valt dan ook op dit nummer, wat zich het best laat omschrijven als Frans Bauer met een housebeat. De schrijver van het liedje, Dennis Franke, ruikt bij het zien van de uitzending geld en belt Jop de volgende dag op. De twee duiken de studio in en in mei is de eerste single van Jop een feit. Vanaf 5 juni staat het nummer vier weken lang op 1, met als gevolg dat Jij Bent De Zon de platina status behaalt. Inmiddels heeft Jop samen met Antonette, die als winnaar uit de bus kwam, een nieuwe single opgenomen: Pluk De Dag. Jop doet zo'n tien tot vijftien optredens per week in disco's en café's. Samen met Antonette vliegt hij op 11 augustus in een helikopter door Nederland om de nieuwe single te promoten. Het lied haalt in augustus nummer 26 in de Mega Top 100.

2001

Jop weet van geen ophouden en stort zich in februari op het carnaval met de single Bellen E-mailen Faxen (Effe Beffe), een zeer vrije bewerking van In The Navy van Village People. Samen met Sugar Lee Hooper brengt hij in juni de single Naar De Kermis uit. Het liedje is een bewerking van een hit uit 1975 van Ronnie Tober en Ciska Peters.

Sugar Lee Hooper

2003

Jop staat op de kandidatenlijst van De Partij van de Toekomst, een feestpartij die meedoet aan de verkiezingen van 22 januari. Op 26 april opent de zingende barkeeper in Zeist de deuren van zijn eigen bar/dancing De Koets.

Discografie Jop

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jop

Audio/Video Jop

Video Jop

Jop en Antonette- Pluk de...
Jop en Antonette- Pluk de dag
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Jop en Antonette- Pluk de dag

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer