Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JULIAN SAS BAND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Julian Sas Band

Periode

1994 - heden

Genre

bluesrock

Online

Officiële website

Julian Sas Band

Bluesrockgezelschap rond de in Beneden-Leeuwen woonachtige gitarist en zanger Julian Sas. Sas musiceert in de beste bluestraditie (John Lee Hooker, Willy Dixon, Memphis Slim), maar is ook een groot liefhebber van de latere bluesrockgitaristen (Rory Gallagher, Jimi Hendrix).
Volledige biografie...

Bezetting

Tenny Tahamata   basgitaar
Julian Sas   gitaar, zang
Rob Heijne   drums

Overige muzikanten

Phil Poffé   basgitaar
Pieter van Bogaert   toetsinstrumenten
Pierre De Haard   drums

Genoemd in de biografie van

1999   The Trembling Highburys
2004   Jos Haagmans

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

23-5-20, Muziekcafé Helmond, Helmond

Biografie Julian Sas Band

Bluesrockgezelschap rond de in Beneden-Leeuwen woonachtige gitarist en zanger Julian Sas. Sas musiceert in de beste bluestraditie (John Lee Hooker, Willy Dixon, Memphis Slim), maar is ook een groot liefhebber van de latere bluesrockgitaristen (Rory Gallagher, Jimi Hendrix).

1986

De eerste band van Sas is de Roel Fintelman Bluesband.

1987

Sas wint met zijn band Ten Foot Pole in woonplaats Beneden Leeuwen met het nummer Blues het Pocket Pop Festival.

Ten Foot Pole

1994

Julian Sas Band Sas, Poffé en De Haard werken voor het eerst met elkaar samen als het drietal de Amerikaanse zangeres Maxine Dupree begeleidt tijdens het Midzomer Bluesfestival in Wijchen. Julian Sas is in die tijd werkzaam als freelance bouwvakker. De oorspronkelijk uit Antwerpen afkomstige Phil Poffé is al vanaf de jaren '70 actief in de Nederlandse muziekscene. Hij werkte als gitarist voor onder meer Frank Boeijen. Nijmegenaar Pierre 'Mr. Boogie Machine' de Haard drumde in de jaren '60 bij de Blues Corporation, maar heeft later ook pop, folk en Griekse muziek gespeeld. De Haard en Poffé deden voor 1994 al heel wat gezamenlijke sessies met bluesartiesten uit Nederland en daarbuiten.

Frank Boeijen

1995

De Julian Sas Band repeteert weinig, maar treedt des te vaker op. Aanvankelijk staan uitsluitend covers op het repertoire. Door het vele samenspelen ontstaan echter ook de eerste eigen nummers. Tijdens soundchecks en optredens krijgen deze vastere vorm. Aan het eind van het jaar wordt een debuut-cd voor Dureco opgenomen.

1996

In januari verschijnt het album Where Will It End!?. Deze bevat acht eigen nummers en drie covers. De Julian Sas Band treedt op in het Nederlandse kroegen- en zalencircuit.

1997

Julian Sas Band Medio maart wordt met A Smile To My Soul een tweede cd uitgebracht via Dureco. Met dit album weet Sas zijn naam definitief te vestigen als bluesgitarist in Nederland.

1998

De Julian Sas Band krijgt een prijs voor de cd A Smile To My Soul. Het wordt als 'één van de beste bluesalbums van 1997' omschreven. Aan het begin van het jaar worden opnamen gemaakt voor een live-cd. In november verschijnt dit album met als titel Julian Sas Band Live. Het bevat naast eigen werk, materiaal van onder meer Jimi Hendrix. Met de uitgave van deze liveplaat eindigt de samenwerking tussen Sas en Dureco.

1999

Julian Sas Band In mei wordt op het Corazonglabel een derde studioalbum uitgebracht: For The Lost And Found. De Julian Sas Band heeft ook buiten Nederland een uitstekende naam opgebouwd en fungeert als afsluiter van het Fehmarn Festival in Duitsland. Dit festival stond geheel en al in het teken van Jimi Hendrix. In augustus treedt de band op tijdens het Belgische Swing Blues Festival, een eerbetoon aan de overleden bluesrockgitarist Rory Gallagher. Sas doet daar tevens een optreden met de originele bezetting van de band van Gallagher. Hiermee treedt hij nog een aantal malen op.

2000

In september verschijnt de CD Spirits On The Rise via Corazong. Deze wordt door de muziekpers enthousiast ontvangen.

2001

Bassist Tenny Tahamata vervangt in de zomer Phil Poffé.

2002

In het voorjaar verschijnt in de Benelux en Scandinavië de cd Ragin' River. De speciale gelimiteerde versie bevat een tweede cd met covers van ondermeer Big Bill Broonzy en John Lee Hooker. Het vijfde studioalbum wordt met behulp van EMI Music in mei ook uitgebracht in de Verenigde Staten en Canada. In september verschijnt het livealbum Delivered zowel op cd als op dvd. De plaat komt begin 2003 ook in Duitsland uit waarna Sas daar uitgebreid gaat touren.

2004

In september gaat Julian Sas drie weken de studio in voor de opnamen van een het zesde album Twilight Skies Of Life.

2005

Julian Sas Band De presentatie van Twilight Skies Of Life vindt op 8 januari plaats in de grote zaal van 013 te Tilburg. Het optreden wordt geregistreerd voor de DVD-uitgave Dedicat10n, een box met twee dvd's en twee cd's. De bezetting op de plaat bestaat uit Pierre de Haard (drums), Tenny Tahamata (bas) en Pieter van Bogaert (toetsen). Als de plaat in oktober uitkomt is van deze bezetting alleen Tahamata overgebleven. Rob Heijne (ex-Ruben Hoeke Bluesband) neemt de drumpartijen voor zijn rekening.

Ruben Hoeke Band

2007

Julian Sas Band Resurrection is het tiende album van Julian Sas en zijn eerste voor het label Provogue. Op 5 januari presenteert de gitarist zijn plaat in 013 te Tilburg.

2011

Bound To Roll is het achtste studioalbum van Julian Sas en zijn eerste in vijf jaar met volledig nieuw materiaal. De cd bevat negen nieuwe composities van de gitarist en drie covers: 30 Days In The Hole van Humble Pie, Highway 61 Revisited van Bob Dylan en Shadow Play van Rory Gallagher.

2012

Julian Sas presenteert het album Bound To Roll op 27 januari in De Boerderij te Zoetermeer. De gitarist heeft met zijn band voor de rest van het jaar een goed gevulde agenda. In het najaar doet het trio onder meer twee optredens in Hongarije, met naast Boedapest ook het Gastroblues Jubileumi Fesztivál in Paks.

2013

21 januari komt Bound To Roll in de het Verenigd Koninkrijk uit via Proper Music Distribution.

2014

De band bestaat 20 jaar, omdat te vieren spelen ze 20 keer met een akoustisch voorprogramma. De tour zal plaatsvinden in het najaar en ook enkele podia in Duitsland aan doen.

Discografie Julian Sas Band

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Julian Sas Band

Audio/Video Julian Sas Band

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer