Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JULIUS SUSAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

06-08-1891 - 1988

Genre

Gouden Harp, operette

Julius Susan

Julius Susan, dirigent en componist, begint zijn carrière als pianist maar al op zijn 15e jaar dirigeert hij een groot orkest.
Volledige biografie...

Biografie Julius Susan

Julius Susan, dirigent en componist, begint zijn carrière als pianist maar al op zijn 15e jaar dirigeert hij een groot orkest.

1891 - 1970

Susan wordt op 6 augustus 1891 geboren. Hij studeert piano aan het Amsterdams Conservatorium, theorie en contrapunt bij Bernard Zweers, directie bij Cees v.d. Linden en hij krijgt zang- en spraakles bij Johan Schmier. Als koor- en operettedirigent treedt hij op in België, Engeland en Zwitserland en in alle grote theaters in Nederland, waaronder theater Carré. Susan bewerkt tal van operettes voor Nederlandse gezelschappen en componeert werken voor koor en orkest. De operette 'De walskoningin' behoort tot zijn belangrijkste werken. Ook schrijft hij educatieve muziek, zoals de 'Eenvoudige Muziekleer'.

Bernard Zweers

1971 - 1988

In 1971 krijgt Susan de Gouden Harp voor zijn oeuvre. Hij overlijdt in 1988.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Julius Susan

Audio/Video Julius Susan

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer