Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JUMBO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1970 - 1974

Genre

pop

Jumbo

Het Rotterdamse Jumbo is een afsplitsing van de Eddysons. Op aandringen van platenmaatschappij Negram, en met de toevoeging van gitarist John Vis, verandert de band de naam in Jumbo. In hun melodieuze popliedjes is een belangrijke rol weggelegd voor de mellotron van Martin Agterberg. Say The Right Things (1971) wordt ...
Volledige biografie...

Bezetting

Kees de Blois   gitaar
Fred de Groot   drums, zang
Hans Schotel   basgitaar, zang
John Vis   gitaar, zang
Martin Agterberg   mellotron, toetsinstrumenten

Overige muzikanten

Ron Bruynzeel   basgitaar

Biografie Jumbo

Het Rotterdamse Jumbo is een afsplitsing van de Eddysons. Op aandringen van platenmaatschappij Negram, en met de toevoeging van gitarist John Vis, verandert de band de naam in Jumbo. In hun melodieuze popliedjes is een belangrijke rol weggelegd voor de mellotron van Martin Agterberg. Say The Right Things (1971) wordt vaak gedraaid door zeezenders Veronica en Radio Noordzee, maar de single komt niet verder dan de tipparade. Naast eigen werk speelt Jumbo tijdens concerten ook nummers van de Moody Blues. Voortgezet als Circus.

Discografie Jumbo

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jumbo

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer