Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JUMP'N JIVE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jump'n Jive

Periode

1988 - heden

Genre

swing

Online

Officiƫle website

Jump'n Jive

Jump'n Jive uit Overijssel doet de swing uit de jaren veertig herleven met een show waarin het theatrale aspect niet ontbreekt. Op het repertoire staat onder meer jive, boogie woogie en rhythm 'n blues, uitgevoerd door elfkoppige band met een naar de Andrews Sisters gemodelleerde vocal group, een blazerssectie en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Bert Vrieling   zang
Suze Cramer   zang
Nienke Kuijpers   zang
Liek Peters   zang
Leon Kuijpers   orgel, piano
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Sebastian Demydczuk   drums

Biografie Jump'n Jive

Jump'n Jive uit Overijssel doet de swing uit de jaren veertig herleven met een show waarin het theatrale aspect niet ontbreekt. Op het repertoire staat onder meer jive, boogie woogie en rhythm 'n blues, uitgevoerd door elfkoppige band met een naar de Andrews Sisters gemodelleerde vocal group, een blazerssectie en wereldkampioen tapdansen Peter Kuit. Jump'n Jive wordt zowel door Ray Charles als Fats Domino uitgenodigd om als voorprogramma mee te reizen tijdens hun tournees. De band speelt drie keer op North Sea Jazz en reist in 2008 en 2009 naar Athene om daar in de Half Note Jazzclub te spelen.

Discografie Jump'n Jive

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jump'n Jive

Audio/Video Jump'n Jive

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer