Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KASPER VAN KOOTEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Kasper van Kooten

Periode

17-12-1971 - heden

Genre

cabaret, drums, Nederlandstalig, pop, zang

Online

Beeld en Geluidwiki
Officiële website

Kasper van Kooten

Kasper van Kooten is een Nederlandse acteur en cabaretier. Hij start zijn carrière als drummer en is daarnaast ook actief als zanger, componist, arrangeur en presentator.
Volledige biografie...

Instrumenten

drums, zang

Genoemd in de biografie van

1995   Lucretia
1995   Marcus Olgers
1998   Acda en De Munnik
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Kasper van Kooten

Kasper van Kooten is een Nederlandse acteur en cabaretier. Hij start zijn carrière als drummer en is daarnaast ook actief als zanger, componist, arrangeur en presentator.

In bezetting van

Acda en De Munnik   drums

1971 - 1988

Kasper van Kooten wordt op 17 december 1971 geboren in Zuidoostbeemster. Hij is de zoon van Kees van Kooten en Barbara Kits en de oudere broer van actrice en scenariste Kim van Kooten. Hij speelt in zijn vrije tijd drums en treedt op met zijn eerste bandje No Kidding.

Koot en Bie

1989 - 1993

Van Kooten studeert aan de Kleinkunstacademie.

1996 - 2001

Na rollen in de stukken Wat Schuift 't (1996) en Tip Top (1997) drumt Kasper van Kooten in de periode 1997-2000 in de band van Acda en De Munnik. Hij is actief als acteur in het toneelstuk Ontkoppelde Hitte (1999) van Paul Haenen, als tv-presentator (Willem Wever) en als acteur in televisieseries (All Stars, Toscane) en speelfilms (Het Veertiende Kippetje, Mariken). Van Kooten werkt mee aan het album Lucretia (1998) van Lucretia van der Vloot.

Acda en De Munnik Lucretia

2002 - 2006

De acteur is te zien in de speelfilm Loenatik: De Moevie (2002). Van Kooten debuteert eind 2002 als soloartiest met de single Mooie Blouse en staat in hetzelfde jaar onder regie van Titus Tiel Groenestege met zijn eerste solovoorstelling Lijfspreuk op het podium. Op de albums Een Kwart Van Mijn Hart (2003) en Beter Dan De Kopie! (2004) combineert de zanger cabaret met popmuziek. Voor de laatste plaat ontvangt hij in een Zilveren Harp. In oktober 2005 gaat zijn tweede programma Geestdrift in première waarmee hij zowel door Nederland als België tourt. De show wordt genomineerd voor de VSCD cabaretprijs Neerlands Hoop.

2007 - 2008

In januari 2007 is het vierde album ZangZaad zijn eerste release op het eigen label k-tunes. Op de plaat worden cabareteske luisterliedjes aangevuld met invloeden uit de Nederhop. De stem van Van Kooten is in februari 2007 te horen in Beestenboel, de Nederlandse versie van de Amerikaanse animatiefilm Barnyard: The Original Party Animals. In de televisieserie De Co-Assistent (2007) speelt hij de rol van Dr. Thomas van Loon. In zijn derde soloprogramma Veelvraat, dat in het najaar van 2008 van start gaat, put de cabaretier zowel uit persoonlijke ervaringen als uit actuele gebeurtenissen zoals de kredietcrisis. De show wordt positief ontvangen in de pers, het Parool prijst de 'uitmuntende, intelligente en prikkelende humor'.

2009 - 2010

De uitvoering van Veelvraat van 21 november 2009 in theater Diligentia te Den Haag wordt vastgelegd op dvd. Het programma wordt genomineerd voor een Poelifinario, de VSCD Cabaretprijs voor theatermakers met het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Van Kooten neemt het album 3KW4RT op en speelt alle veertien liedjes in driekwartsmaat, met medewerking van onder meer het Klimt! Strijkkwartet en popzanger Bertolf. De cd verschijnt in het voorjaar van 2010 en de liedjes zijn vanaf maart live te horen tijdens de theatertournee die van start gaat in Leiden.

2011

Kasper van Kooten in 2011 De cabaretvoorstelling Het Wonderlijke Leven Van Jackie Fontanel, Een Cabaroman is gebaseerd op de gelijknamige roman van Kasper van Kooten. Het verhaal gaat over een twintigjarige avonturier die als scheepsbediende op de Holland Amerika Lijn naar New York vaart en daar wordt betoverd door jazz en entertainment. Bij zijn terugkeer richt hij zich op vooroorlogse variété en wordt hij manager van het Palais de Danse in Scheveningen. De composities zijn van Van Kooten samen met Frank Stukker en Xander Buvelot en de eindregie is van Titus Tiel Groenestege.

2013

Kasper van Kooten en Bertolf gaan samen het theater in met Harde Noten. De show gaat 20 februari officieel in première in De Kleine Komedie in Amsterdam. Vijf dagen eerder brengt het duo een album uit (ook op vinyl) met dezelfde titel.

Bertolf

Discografie Kasper van Kooten

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Kasper van Kooten

Audio/Video Kasper van Kooten

Video Kasper van Kooten

Kasper van Kooten Mooie B...
Kasper van Kooten Mooie Blouse clip
Kasper van Kooten : trail...
Kasper van Kooten : trailer 'JackieFontanel'
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Kasper van Kooten Mooie Blouse clip

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer