Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KING CHAMPION SOUNDS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2012 - heden

Genre

indie

Online

Wordpress
Soundcloud

King Champion Sounds

King Champion Sounds is een band rondom gitarist en producer Ajay Saggar (The Bent Moustache) en vocalist en tekstschrijver G.W. Sok (ex-The Ex). Voordat het eerste album Different Drummer in oktober 2013 uitkomt, heeft de band al een paar optredens achter de rug, zoals in het voorprogramma van de Amerikaanse ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ajay Saggar   gitaar, producer
G.W. Sok   tekstschrijver, zang
Ditmer Weertman   klarinet, saxofoon
Chris Moerland   trombone
Mees Siderius   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Liú Mottes   gitaar

Genoemd in de biografie van

2011   The Ex
2013   The Bent Moustache

Biografie King Champion Sounds

King Champion Sounds is een band rondom gitarist en producer Ajay Saggar (The Bent Moustache) en vocalist en tekstschrijver G.W. Sok (ex-The Ex). Voordat het eerste album Different Drummer in oktober 2013 uitkomt, heeft de band al een paar optredens achter de rug, zoals in het voorprogramma van de Amerikaanse band Yeah Yeah Yeahs in Paradiso op 17 juli 2013. Tijdens dat optreden bestaat de band naast Saggar en Sok uit Oli Heffernan (bas, orgel), Mees Siderius (drums) uit The Gentry, Ditmer Weertman (saxofoon, klarinet), Chris Moerland (trombone) en Liú Mottes (gitaar) uit New YX. Op Different Drummer worden de zang en declamaties van GW Sok begeleid door repeterende gitaarpartijen aangevuld met onder meer saxofoon en elektronica. Van 15 tot en met 22 oktober 2013 gaat de band op tournee door Nederland, gevolgd door een korte tour door het Verenigd Koninkrijk. In maart 2015 geeft de band optredens in Nederland, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Duitsland, Oostenrijk en België.

Discografie King Champion Sounds

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's King Champion Sounds

Audio/Video King Champion Sounds

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer