Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KIRKE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1995 - 2004

Genre

singer-songwriter

Online

Officiële website

Kirke

Kirke is het singer/songwriterduo Lotte van Dijck (1979) en Marjoleine Reitsma (1975). Samen winnen ze in september 1997 de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer/Songwriter en worden ze tevens beloond met de publieksprijs. In juni 1998 maken ze deel uit van een ode aan Joni ...
Volledige biografie...

Bezetting

Leine   achtergrondzang, gitaar, saxofoon
Lotte van Dijck   componist, gitaar, piano, tekstschrijver, zang

Overige muzikanten

Cord Heineking   contrabas
Finn Kruijning   drums

Genoemd in de biografie van

1995   Leine

Biografie Kirke

Kirke is het singer/songwriterduo Lotte van Dijck (1979) en Marjoleine Reitsma (1975). Samen winnen ze in september 1997 de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer/Songwriter en worden ze tevens beloond met de publieksprijs. In juni 1998 maken ze deel uit van een ode aan Joni Mitchell in het Concertgebouw in het kader van het Holland Festival. Het eerste album Kirke's Island (1998) bevat elf liedjes waarbij de zang van Lotte van Dijck wordt aangevuld met gitaar, alt- en baritonsaxofoon en tweede stem van Marjoleine Reitsma. Na de EP November (2003) gaan de twee ieder hun eigen weg. Van Dijck stapt van het Engels over op Nederlands, schrijft muziek voor film (Sextet van Eddy Terstall in 2007) en teksten voor theater (De Kleine Kerstman in 2008 en Ko Piloot in 2009). Reitsma vervolgt haar muzikale carrière solo onder de naam Leine en wint in 2007 voor de tweede maal de Grote Prijs.

Discografie Kirke

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Kirke

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer