Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LE LE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Le Le

Periode

2007 - heden

Genre

electro

Online

Website Magnetron Music

Le Le

Le Le is het ironische electroproject van Faberyayo (Pepijn Lanen van Jeugd van Tegenwoordig), beatmaker Rimer Veeman (Bastian, Comtron) en illustrator Parra (Pieter Janssen). In het begin bestaat het merendeel van de teksten uit grappig klinkend nep-Frans. De groep staat in januari 2008 op Noorderslag te Groningen en brengt eind ...
Volledige biografie...

Bezetting

Faberyayo   rap, tekstschrijver
Rimer Veeman   drums, producer

Genoemd in de biografie van

2008   De Jeugd van Tegenwoordig

Biografie Le Le

Le Le is het ironische electroproject van Faberyayo (Pepijn Lanen van Jeugd van Tegenwoordig), beatmaker Rimer Veeman (Bastian, Comtron) en illustrator Parra (Pieter Janssen). In het begin bestaat het merendeel van de teksten uit grappig klinkend nep-Frans. De groep staat in januari 2008 op Noorderslag te Groningen en brengt eind februari 2008 het debuutalbum Flage uit. In maart 2009 wordt Le Le uitgenodigd voor de muziekconferentie South By Southwest in Austin, Texas. Op het tweede album Party Time (maart 2012) beperkt Faberyayo zich tot Nederlandstalige en Engelse teksten en is de muziek radiovriendelijker. In 2015 brengt Le Le een album uit voor de social media app Instagram. Op Le Mikro Collection staan 9 tracks van elk 15 seconden.

Discografie Le Le

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Le Le

Audio/Video Le Le

Video Le Le

Le Le - Neen
Le Le - Neen
Ich Clack Dich
Ich Clack Dich
Discomonster
Discomonster
Breakfast
Breakfast
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Le Le - Neen

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer