Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LOU VAN BURG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Lou van Burg bij zijn eigen televisieshow in 1968 (bron: fotocollectie Beeld en Geluid)

Periode

1917 - 1986

Genre

amusementsmuziek, schlager, zang

Pseudoniemen

Lou van Burg, Onkel Lou

Lou van Burg

Lou van Burg (op 25 augustus 1917 in Den Haag geboren als Loetje van Weerdenburg) begint in de jaren vijftig als zanger en danser en treedt onder meer op in Parijs. Hij scoort hits met Schlagers als Nicolo, Nicolo, Nicolino (1954) en Freunde Für's Leben (1960) en ontwikkelt zich tot ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1968   The InCrowd

Biografie Lou van Burg

Lou van Burg (op 25 augustus 1917 in Den Haag geboren als Loetje van Weerdenburg) begint in de jaren vijftig als zanger en danser en treedt onder meer op in Parijs. Hij scoort hits met Schlagers als Nicolo, Nicolo, Nicolino (1954) en Freunde Für's Leben (1960) en ontwikkelt zich tot een van de bekendste conferenciers en showmasters in het Duitstalige gebied. Daarnaast is hij ook te zien als acteur in televisieseries (Foreign Intrigue en Sherlock Holmes) en speelfilms (o.a. Clivia, Paradies Der Flotten Sünder en Sing, Aber Spiel Nicht Mit Mir). Van Burg is op de Nederlandse televisie te zien als quizmaster van de spelletjes Een Kwartje Per Seconde (bij de AVRO tot en met 1961) en Het Gulden Schot (voor de KRO). Vervolgens wordt hij met deze quizshows een bekende verschijning op de Duitse televisie, te beginnen met de show Jede Sekunde Ein Schilling bij de omroep ORF. Andere shows zijn Sing Mit Mir - Spiel Mit Mir (ARD) en Der Goldene Schuss (ZDF) tot 1967. In de jaren zeventig werkt 'Onkel Lou' van Burg als conferencier bij o.a. Circus Althoff. Hij keert in 1976 kortstondig op televisie terug in het muzikale ZDF-programma Wir Machen Musik. In de periode 1981-1984 presenteert hij voor RTL-Radio Luxemburg de zondagmiddagprogramma's Familientag en Casino-Parade. Hij overlijdt op 26 april 1986 in München aan de gevolgen van leukemie.

Discografie Lou van Burg

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Lou van Burg

Audio/Video Lou van Burg

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer