Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LOWLAND TRIO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Lowland Trio

Periode

1962 - 1983

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig

Lowland Trio

Het feestelijke Nederlandstalige Lowland Trio bestaat uit bankemployé Joop van Twuijver, grafisch ontwerper Jaap Hos en procuratiehouder Hans de Grand. Hun eerste optreden is in 1962 op een feestavond van hun voetbalclub Alkmaarsche Boys in Het Gulden Vlies. Een paar maanden later, op 30 januari 1963, nemen ze samen met ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jaap Hos   gitaar, ukelele, zang
Hans de Grand   gitaar, zang
Joop van Twuijver   zang

Biografie Lowland Trio

Het feestelijke Nederlandstalige Lowland Trio bestaat uit bankemployé Joop van Twuijver, grafisch ontwerper Jaap Hos en procuratiehouder Hans de Grand. Hun eerste optreden is in 1962 op een feestavond van hun voetbalclub Alkmaarsche Boys in Het Gulden Vlies. Een paar maanden later, op 30 januari 1963, nemen ze samen met contrabassist C.J. van Eijk deel aan een talentenjacht voor amateurartiesten in de Alkmaarse zaal het Wapen van Heemskerk, gekleed in zondagse pakken en met paraplu. Met hun komische muzikale act winnen ze de finale op 28 mei 1963. De eerste hitsingle Trouw Niet Voor Je Veertig Bent (1966) neemt het trio op op de trouwdag van prinses Beatrix en prins Claus. De hit Ik Kan Geen Kikker Van De Kant Afduwen (1968) is geschreven en geproduceerd door Peter Koelewijn. De producer schrijft tot 1982 songmateriaal voor het trio. Naast optredens op personeelsfeesten en carnavalsavonden, en in theaters, feestzalen en televisiestudio's, speelt het trio regelmatig voor Nederlandse militairen. Hun laatste hit Mijn Naam Is Haas, een cover van Mein Name Ist Hase van Chris Roberts, behaalt in 1973 de 12de plaats in de Top 40. In 1982 neemt het Lowland trio als laatste single een nieuwe versie op van Trouw Niet Voor Je Veertig Bent met op de B-kant Het Drama Van De Klok En De 73 Mensen In Het Pas Gerestaureerde Kerkje Te Lange Panne.

Discografie Lowland Trio

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Lowland Trio

Audio/Video Lowland Trio

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer