Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MAAIKE OUBOTER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

12-01-1992 - heden

Genre

gitaar, singer-songwriter, zang

Online

Officiële website
Facebook

Maaike Ouboter

Maaike Ouboter breekt op 21-jarige leeftijd door bij het grote publiek dankzij haar deelname aan de Beste Singer-songwriter van Nederland. Haar lied over haar overleden ouders Dat Ik Je Mis raakt bij velen een snaar.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2013   Michael Prins

Biografie Maaike Ouboter

Maaike Ouboter breekt op 21-jarige leeftijd door bij het grote publiek dankzij haar deelname aan de Beste Singer-songwriter van Nederland. Haar lied over haar overleden ouders Dat Ik Je Mis raakt bij velen een snaar.

1992 - 2012

Maaike Ouboter (12 januari 1992) groeit op in Gouda en heeft les op de Goudse Scholengemeenschap Leo Vroman. Tijdens haar middelbare schooltijd verliest ze beide ouders. De zangeres studeert Media en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en van juli 2012 tot januari 2013 aan de University of Technology Sydney in Australië.

2013

Ouboter schrijft zich in voor de tweede editie van de Beste Singer-songwriter van Nederland, een wedstrijd die is geïnitieerd door 3FM-DJ Giel Beelen. Ze doet eind mei 2013 auditie met Dat Ik Je Mis, een liedje over haar overleden ouders. Ze weet daarmee de jury (Giel Beelen, Eric Corton en Miss Montreal) tot tranen te roeren. Dat Ik Je Mis raakt ook een gevoelige snaar bij de kijkers van het televisieprogramma. Het lied is na de uitzending als download verkrijgbaar en komt op 1 juni 2013 binnen op de eerste plaats in de Nederlandse Single Top 100, de 3FM Mega Top 50 en de Vlaamse Ultratop 50. Anderhalve week later heeft Ouboters single de platina status bereikt. In aflevering 6 krijgen de deelnemers aan de Beste Singer-songwriter van Nederland opdracht een lied te schrijven over hun muzikale helden. Het liedje Maarten van Maaike Ouboter is een ode aan de ernstig zieke zanger/pianist Maarten van Roozendaal. Het programma wordt op 1 juli uitgezonden op het moment dat bekend wordt dat Van Roozendaal op 51-jarige leeftijd is overleden. In de finale behaalt de zangeres de tweede plaats achter winnaar Michael Prins. Ze wordt door Janne Schra uitgenodigd om tijdens haar tournee in het voorprogramma te spelen. Dat Ik Je Mis komt in oktober 2013 nieuw binnen op de vierde plaats van de uitvaart top 10.

Janne Schra Maarten van Roozendaal Michael Prins

2014

In januari doet de zangeres een tour langs clubs in Nederland en België, bijna alle shows raken uitverkocht.

2015

Het langverwachte debuutalbum verschijnt eind juni en komt direct binnen op de eerste plaats van de Album Top 100 van GfK.

Discografie Maaike Ouboter

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Maaike Ouboter

Audio/Video Maaike Ouboter

Video Maaike Ouboter

Maaike Ouboter - Maarten ...
Maaike Ouboter - Maarten - De Beste Singer-Songwriter
Maaike Ouboter - Dat ik j...
Maaike Ouboter - Dat ik je mis - De Beste Singer-Songwriter aflevering 2
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Maaike Ouboter - Maarten - De Beste Singer-Songwriter

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer