Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MANILA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1977 - 1978

Genre

coverbands, rock

Manila

Manila is de samenvoeging van de Street Fighting Men (met zanger John Grashuis en gitarist Jan Weenink uit Twente) en Manila Madness ( met drummer Wim Lammers en bassist Sieger Leenstra uit Friesland). Gitarist Teije Wijnterp speelt in beide bands. Manila voert in eerste instantie voornamelijk nummers uit van The ...
Volledige biografie...

Bezetting

Sieger Leenstra   basgitaar
Wim Lammers   drums
Jan Weenink   gitaar
John Grashuis   zang
Teije Wijnterp   gitaar

Genoemd in de biografie van

1977   Teye & Viva El Flamenco

Biografie Manila

Manila is de samenvoeging van de Street Fighting Men (met zanger John Grashuis en gitarist Jan Weenink uit Twente) en Manila Madness ( met drummer Wim Lammers en bassist Sieger Leenstra uit Friesland). Gitarist Teije Wijnterp speelt in beide bands. Manila voert in eerste instantie voornamelijk nummers uit van The Rolling Stones, Flaming Groovies, Bintangs en Jimi Hendrix waarna de nadruk vooral op composities van Teije Wijnterp komt te liggen. Een van de hoogtepunten van de band is een plek op het Eerste Drachtster Popfestival. De band gaat in 1978 uit elkaar. Teije Wijnterp ontwikkelt zich tot een vermaard flamencogitarist met zijn groep Teye & Viva El Flamenco.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Manila

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer