Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARIA FERNANDEZ ALVAREZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

jazz, tango, wereldmuziek, zang

Maria Fernández Álvarez

Zangeres Maria Fernández Álvarez treedt gewoonlijk op met jazzpianist Norman Peplow. Hun muziek is een mengeling van Argentijnse oude en nieuwe tango, Cubaanse rumba, son en charanga, volkmuziek uit Brazilië en andere Latijns-Amerikaanse landen, Spaanse muziek en jazz. Het duo is regelmatig te horen op jazz- en tangofestivals, en op ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Overige muzikanten

Norman Peplow   piano

Biografie Maria Fernández Álvarez

Zangeres Maria Fernández Álvarez treedt gewoonlijk op met jazzpianist Norman Peplow. Hun muziek is een mengeling van Argentijnse oude en nieuwe tango, Cubaanse rumba, son en charanga, volkmuziek uit Brazilië en andere Latijns-Amerikaanse landen, Spaanse muziek en jazz. Het duo is regelmatig te horen op jazz- en tangofestivals, en op podia in Nederland, Duitsland, België, Turkije, Roemenië en Spanje. In 2008 winnen Álvarez en Peplow de eerste prijs van de ArtEZ Holland Casino Jazz Competition, georganiseerd door de conservatoria van Arnhem, Enschede en Zwolle. Het jaar daarop volgt de tweede prijs in de internationale tangomuziekcompetitie Concurso Del Doble Ocho in Nijmegen en de hoofdprijs in het muziekconcours Prix du Port van het Rotterdams Conservatorium Codarts.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Maria Fernández Álvarez

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer