Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MARSHMELLOWS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Marshmellows in 1992

Periode

1990 - 1995

Genre

indie

Marshmellows

Marshmellows is een indieband uit Amsterdam, opgericht door drumster Nicolette Lie en zangeres/gitariste Ruth Weijers uit de groep Contact Obsession.
Volledige biografie...

Bezetting

Ruth Weijers   gitaar, zang
Nathalie Wesseling   basgitaar
Yvonne Weijers (2)   achtergrondzang, djembé, toetsinstrumenten
Nicolette Lie   drums
Sebastiaan Van Den Corput   gitaar, zang

Overige muzikanten

Martine Pieck   basgitaar

Biografie Marshmellows

Marshmellows is een indieband uit Amsterdam, opgericht door drumster Nicolette Lie en zangeres/gitariste Ruth Weijers uit de groep Contact Obsession.

1990 - 1995

De band begint als kwartet met toetseniste Yvonne Weijers en bassiste Martine Pieck (later vervangen door Nathalie Wesseling) en speelt in de eerste helft van de jaren negentig in het Nederlandse clubcircuit, vaak in het voorprogramma van buitenlandse bands, zoals Throwing Muses (Paradiso), Milltown Brothers (Melkweg) en The Sundays (Tivoli). In februari 1992 nemen Robert Moorman (Wicked Wonderland, Grumpyhead) en Frans Hagenaars het minialbum Red Plastic Fish On Wheels With One Eye op. Het kwartet is dan al aangevuld met gitarist Sebastiaan van den Corput (Barby-Pop). De muziek op de cd is beïnvloed door Britse indiebands van begin jaren negentig die vallen binnen het subgenre shoegaze, zoals Lush, Ride, The Primitives en My Bloody Valentine. Door hun Britse geluid wordt de band meerdere keren uitgenodigd voor optredens in Londen, met onder meer voorprogramma's voor The Boo Radleys en The Fuzztones. De Britse belangstelling levert Marshmellows in mei 1991 een interview op in het invloedrijke muziekweekblad Melody Maker. De band doet een gezamenlijke Nederlandse tournee met het Amsterdamse The Sandcastles en een DJ onder de noemer. Manchester Dance Night. Ruth Weijers, Pieck en Wesseling gaan met drumster Laura Jansma vanaf 2000 verder met Spoonk. Nicolette Lie drumt in diverse bands (o.a. Julia P., Cassidy, Bukowski en Solex) en brengt vanaf 2010 liedjes uit onder de naam Knupperpouf.

Barby-pop Frans Hagenaars Grumpyhead Julia P. Knupperpouf Spoonk Wicked Wonderland

Discografie Marshmellows

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Marshmellows

Audio/Video Marshmellows

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer