Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MEVROUW TAMARA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bron officiële website

Genre

gitaar, piano, singer-songwriter, zang

Online

Officiële website

Mevrouw Tamara

De muziek van Mevrouw Tamara is dromerig en eigenzinnig. Mevrouw Tamara was finaliste van 'De Beste Singer-songwriter van Nederland' (Vara, BNN) en sphad optredens bij o.a. Paradiso, de Melkweg, Tivoli, Hedon, Kleine Komedie, Vredenburg, Ekko, 013, Bevrijdingsfestival Utrecht, Valkhof Festival, Festival de Beschaving, Radio 1, 3FM, Radio 4, het Van ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, piano, zang

Bezetting

Pete Barnes   gitaar
Harmen Sielcken   basgitaar
Robert Smeekes   toetsinstrumenten
Kasper de Boer   drums

Biografie Mevrouw Tamara

De muziek van Mevrouw Tamara is dromerig en eigenzinnig. Mevrouw Tamara was finaliste van 'De Beste Singer-songwriter van Nederland' (Vara, BNN) en sphad optredens bij o.a. Paradiso, de Melkweg, Tivoli, Hedon, Kleine Komedie, Vredenburg, Ekko, 013, Bevrijdingsfestival Utrecht, Valkhof Festival, Festival de Beschaving, Radio 1, 3FM, Radio 4, het Van Gogh Museum en Museum de Fundatie. Ze verscheen op ‘De Supersonische Boem’ (Excelsior Recordings) en bracht een duet uit met Case Mayfield. Op 29 maart 2015 is de release van Mevrouw Tamara’s langverwachte debuutalbum Zo lang mogelijk in de kleine zaal van Paradiso. De opnames voor het album vonden plaats in Tamara's thuisstudio en o.a. gitarist Anne Soldaat en een orkest hebben meegespeeld. Bij Zo lang mogelijk krijgt men toegang tot 12 apps, om zo de muziek op verschillende manieren te beleven en betrokken te worden bij de muziek (zie www.mevrouw-tamara.nl) Dit multimediale en interactieve kenmerk is live ook te beleven: tijdens het optreden kan men de visuals beïnvloeden met hun mobiele telefoons.

In bezetting van

Oh, Brave Wide Eyes   gitaar, piano, zang

Discografie Mevrouw Tamara

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mevrouw Tamara

Audio/Video Mevrouw Tamara

Video Mevrouw Tamara

Zalker Sessions - Mevrouw...
Zalker Sessions - Mevrouw Tamara - Prooi
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Zalker Sessions - Mevrouw Tamara - Prooi

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer