Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MICHELE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Michèle

Periode

1971 - heden

Genre

disco, zang

Michèle

Michèle is als zangeres te horen op de hitsingle Must Bee The Music van King Bee uit 1990. Zij heeft ook een solo-carrière en hits met de singles Love Is History en I Can Feel.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Michèle

Michèle is als zangeres te horen op de hitsingle Must Bee The Music van King Bee uit 1990. Zij heeft ook een solo-carrière en hits met de singles Love Is History en I Can Feel.

In bezetting van

Too Hot To Handle   zang

1984 - 1996

Michèle Michèle Karamat Ali wordt op 19 december 1971 geboren in Paramaribo. Op haar derde gaat ze met haar ouders naar Nederland waar ze eerst in Dordrecht en vervolgens in Uithoorn woont. Haar carrière begint op dertienjarige leeftijd wanneer ze voor het eerst als Whitney Houston meedoet aan een Soundmix show. Ze komt als winnares uit de bus. Vervolgens geeft ze zich op voor de echte Soundmix show in 1987. Daar wordt ze tweede (ze is op dat ogenblik pas 15 jaar). Naast haar vocale bijdrage aan de hits Back By Dope Demand en Must Bee The Music van King Bee (1990) en een duet met René Froger (With You I'm Born Again) staat ze met diezelfde King Bee in het voorprogramma van Madonna voor 50.000 mensen. In 1989 start de zangeres een solocarrière en scoort ze hits met Work It Out (1991), Love Is History (1994), I Can Feel (1995) en Do Me Baby (1996). De laatste single behaalt ook de derde plaats van de European Dance Charts, wat de zangeres het voorprogramma oplevert van de Back Street Boys.

King Bee René Froger

1997 - 2005

Michèle werkt met diverse internationale producers, zoals de Brit Johnny Jay, het Duitse collectief The Fun-Factory, de Zweden Denniz Pop en Max Martin en het Amerikaans/Duitse duo Rico Sparx en Giovanni Falco. Ze is ook een van de leadvocalisten in de grote coverband Too Hot To Handle.

Too Hot To Handle

2006 - 2009

Michèle De zangeres tourt samen met Turbo B. (de rapper van de hitgroep Snap!) en DJ Rico Sparx de wereld rond met op het repertoire onder meer de wereldwijde hits I've Got The Power en Rhythm Is A Dancer. Naast deze wereldtournee werkt Michèle aan het muzikale project Zoom! In de lente van 2009 verschijnen in Duitsland haar clubtracks Keep On Moving en Must Be The Music.

Discografie Michèle

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Michèle

Audio/Video Michèle

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer