Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MIKE & COLIN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2008 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig

Online

Officiële website

Mike & Colin

Het duo Mike & Colin bestaat uit de zangers Maikel Eichelsheim en Colin Heikens. Met hun opgewekte Nederlandstalige liedjes behalen ze met grote regelmaat de Nederlandse Single Top 100. De zangers treden meerdere malen op tijdens piratenfeesten, zoals die in het GelreDome te Arnhem, en ook op festivals als het ...
Volledige biografie...

Bezetting

Maikel Eichelsheim   zang
Colin Heikens   zang

Biografie Mike & Colin

Het duo Mike & Colin bestaat uit de zangers Maikel Eichelsheim en Colin Heikens. Met hun opgewekte Nederlandstalige liedjes behalen ze met grote regelmaat de Nederlandse Single Top 100. De zangers treden meerdere malen op tijdens piratenfeesten, zoals die in het GelreDome te Arnhem, en ook op festivals als het TROS Muziekfeest (2012) en Dutch Valley (2012).

1982 - 2006

Maikel Eichelsheim (Nijmegen, 13 juli 1982) werkt eerst als banketbakker voordat hij zes jaar in dienst is bij de Koninklijke Landmacht. Hij wordt uitgezonden naar Bosnië en Irak. Colin Heikens (Houten, 28 juni 1987) voetbalt bij De Treffers uit Groesbeek. Hij volgt een studie aan de theateropleiding van het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch en wint samen met enkele medestudenten de Junior Gouden Kalf 2006. In 2006 brengt hij de gedichtenbundel In Een Oogopslag uit met gedichten waarin hij het plotselinge verlies van een van zijn beste vrienden verwerkt. Hij schrijft ook songteksten die hij uitvoert met een Nijmeegse R&B- en rapgroep.

2007 - 2011

Mike en Colin ontmoeten elkaar in 2007 op een feest van Maikels ouders en ontdekken hun gezamenlijke passie voor het zingen. Begin 2009 sturen ze een demo naar verschillende platenmaatschappijen. Het levert het duo een contract op bij NRGY Music. In 2009 verschijnen hun eerste singles. De single Zo Moet Het Blijven is een cover van So Soll Es Bleiben van Ich + Ich (Annette Humpe en Adel Tawil). In 2010 volgen Alles Is Top (een cover van Af En af van de Zuid-Afrikaans volkszanger Kurt Darren) en Wat Is Ze Mooi, geschreven door Ellert Driessen (Spargo). De Klok T!kt Door (2011) is een cover van L'Horloge Tourne van de Franse singer-songwriter Mickaël Miro. De single wordt door het TROS-kanaal Sterren.nl verkozen tot Paradeplaat. Op 29 september 2011 worden Mike & Colin tijdens de uitreiking van de Buma NL Awards verkozen tot Beste Nieuwkomer. De twee doen mee aan De Slag Om Het Piratenfestijn en winnen een optreden in december tijdens het piratenfestival in het GelreDome te Arnhem.

Ellert Driessen

2012 - 2013

Het duo tekent op 10 januari 2012 een managementovereenkomst bij Dimperium Productions van Dim Paulson. Ook de singles Gek Of Gen!aal en Mooi In Het Kwadraat worden Paradeplaat bij Sterren.nl. De liedjes zijn geschreven door Colin en pianist Rutger Kanis. Kanis speelt ook mee tijdens het Twitterconcert dat Mike & Colin op 3 juni 2012 in Druten geven voor 200 mensen ter viering van de meer dan 2500 volgers die ze op dat moment op Twitter hebben. Een van de andere gastbijdragen is van Tim Douwsma. Het optreden wordt opgenomen en uitgezonden door Sterren.nl van de TROS. De omroep nodigt het duo uit voor een optreden tijdens de editie van het TROS Muziekfeest in Sittard. De zangers staan op 11 augustus 2012 op de tweede editie van het grote festival Dutch Valley in Spaarnwoude. Vanaf eind 2012 zijn Mike & Colin vaste gasten in het programma Stenders Late Vermaak van DJ Rob Stenders op 3FM. In het terugkerende item Zingen Met Hindernissen voert het duo liedjes uit terwijl ze op verschillende manieren gepijnigd worden. Begin 2013 wordt de single Altijd Met Je Varen in de eerste week Paradeplaat op Sterren.nl en Hollandse Nieuwe op Radio NL. Mike en Colins zomersingle Het Is Zomaar Zomer verschijnt in juli.

Discografie Mike & Colin

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mike & Colin

Audio/Video Mike & Colin

Video Mike & Colin

Mike & Colin - Mooi in he...
Mike & Colin - Mooi in het kwadraat (Officiële Videoclip)
Mike & Colin - De klok ti...
Mike & Colin - De klok tikt door (Officiële Videoclip)
Mike & Colin - Gek of Gen...
Mike & Colin - Gek of Geniaal (Officiële Videoclip)
Mike & Colin - Wat is ze ...
Mike & Colin - Wat is ze mooi (Officiële Videoclip)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Mike & Colin - Mooi in het kwadraat (Officiële Videoclip)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer