Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MONA LISA OVERDRIVE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2007 - heden

Mona Lisa Overdrive

Mona Lisa Overdrive is de energieke jazzrockgroep van de Rotterdamse bassist Stefan Lievestro. In de groep is een belangrijke rol weggelegd voor gitarist Jesse van Ruller, zoals te horen op het eerste album Picknick At Bikini (2007). De cd verschijnt op Lievestro's eigen label Mainland. Halverwege de opnamen van opvolger ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jesse van Ruller   gitaar
Arno Krijger   orgel
Stefan Lievestro   contrabas
Hans van Oosterhout (2)   drums
Jasper Blom   saxofoon

Overige muzikanten

Reinier Baas   gitaar

Genoemd in de biografie van

2005   Jesse van Ruller
2011   Reinier Baas

Biografie Mona Lisa Overdrive

Mona Lisa Overdrive is de energieke jazzrockgroep van de Rotterdamse bassist Stefan Lievestro. In de groep is een belangrijke rol weggelegd voor gitarist Jesse van Ruller, zoals te horen op het eerste album Picknick At Bikini (2007). De cd verschijnt op Lievestro's eigen label Mainland. Halverwege de opnamen van opvolger Elevator Fitness (2010) verlaat Van Ruller de groep en wordt zijn rol opgevangen door Hammond-organist Arno Krijger en saxofonist Jasper Blom. Tijdens de tournee in 2011 speelt Reinier Baas mee op gitaar.

Discografie Mona Lisa Overdrive

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mona Lisa Overdrive

Audio/Video Mona Lisa Overdrive

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer