Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MONIQUE SMIT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Monique Smit

Periode

09-04-1989 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, zang

Online

Officiële website

Monique Smit

Monique Smit (Volendam, 9 april 1989) krijgt nationale bekendheid vanwege haar deelname aan Gewoon Jan Smit, een realitysoap van haar broer Jan Smit. Ze zingt samen met hem het liedje Kerst Voor Iedereen op de single Cupido (2006). In het voorjaar van 2007 doet ze mee aan het programma Just ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2009   Jan Rooymans

Biografie Monique Smit

Monique Smit (Volendam, 9 april 1989) krijgt nationale bekendheid vanwege haar deelname aan Gewoon Jan Smit, een realitysoap van haar broer Jan Smit. Ze zingt samen met hem het liedje Kerst Voor Iedereen op de single Cupido (2006). In het voorjaar van 2007 doet ze mee aan het programma Just The Two Of Us op de commerciële televisiezender Tien (2006-2007), waarin ze onder professionele begeleiding samen met Xander de Buisonjé een muzikale carrière start. Smit tekent in 2007 een platencontract bij Artist & Company en brengt eind juni haar eerste solosingle Wild uit. Voor de TROS presenteert ze vanaf december 2007 het muziekprogramma Z@pp Kids Top 20. De teksten op haar debuutalbum Stel Je Voor (2008) worden geschreven door Han Kooreneef (Marco Borsato). Haar tweede album Verder (2010) bevat bijdragen van onder meer Jan Dulles (Jan Keuken van de 3js) en Fluitsma & Van Tijn. Vanaf 2010 presenteert Smit dagelijks het programma Wild Van Muziek op Sterren 24. Voor haar presentatie van kinderprogramma's ontvangt ze de Mediasmarties Award 2012. De single Eén Zomeravond Met Jou (2011) is een duet met haar TROS-collega Tim Douwsma en een cover van het Italiaanse lied Sara Perche Ti Amo van Ricchi e Poveri. De samenwerking met Douwsma leidt in mei 2013 tot het gezamenlijke album Grenzeloos, onder muzikale leiding van Jan Smit en Edwin de Groot opgenomen in de VoTown Studio te Volendam.

Discografie Monique Smit

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Monique Smit

Audio/Video Monique Smit

Video Monique Smit

Langzaam Wordt Het Zomer ...
Langzaam Wordt Het Zomer - Monique en Tim - Officiële Videoclip
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Langzaam Wordt Het Zomer - Monique en Tim - Officiële Videoclip

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer