Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MORPHEUSZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2009 - heden

Genre

instrumentaal, progressieve rock

Online

Officiële website

MorPheusz

Synthesizerspelers Ron Boots en Eric van der Heijden zijn spil in de officieuze Eindhoven School van elektronische muziek. Ze maken muziek onder de naam MORE en vormen samen met drummer Harold van der Heijden en gitarist Frank Dorittke (FD Project) het synthesizerproject MorPheusz. Op het album Days Of Delirium & ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ron Boots   synthesizer
Eric van der Heijden   synthesizer
Harold van der Heijden   drums
Frank Dorittke   gitaar

Genoemd in de biografie van

2010   Ron Boots

Biografie MorPheusz

Synthesizerspelers Ron Boots en Eric van der Heijden zijn spil in de officieuze Eindhoven School van elektronische muziek. Ze maken muziek onder de naam MORE en vormen samen met drummer Harold van der Heijden en gitarist Frank Dorittke (FD Project) het synthesizerproject MorPheusz. Op het album Days Of Delirium & Nocturnal NightMares (2010) staat door een sequencer gedreven instrumentale synthesizermuziek en progressieve rock geïnspireerd door onder anderen Tangerine Dream, Ashra en Mike Oldfield. Garden Gnomes & Goblins (2011) is live opgenomen tijdens een festival in de achtertuin van de Duitser Winfried Wiesrecker.

Discografie MorPheusz

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video MorPheusz

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer