Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MUMTAZ JAFRI

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mumtaz Jafri

Periode

18-12-1970 - heden

Genre

cabaret, Nederlandstalig, pop, zang

Online

Officiële website

Mumtaz Jafri

De Zeeuwse Mumtaz Jafri (Nederlandse moeder, Indiase vader) wint in 1995 het Cameretten Festival en tourt veelvuldig door het land. Zijn toekomst lijkt beklonken, maar in plaats van een volgende voorstelling te maken, kiest hij voor een boerenbestaan in Wales. Na zeven jaar keert hij terug en maakt hij de ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Mumtaz Jafri

De Zeeuwse Mumtaz Jafri (Nederlandse moeder, Indiase vader) wint in 1995 het Cameretten Festival en tourt veelvuldig door het land. Zijn toekomst lijkt beklonken, maar in plaats van een volgende voorstelling te maken, kiest hij voor een boerenbestaan in Wales. Na zeven jaar keert hij terug en maakt hij de Nederlandstalige cd Zielige Liedjes. Vervolgens concentreert hij zich op zijn werk als grafisch ontwerper en illustrator.

1989

Na afgewezen te zijn bij de toneelschool in Maastricht begint Mumtaz Jafri (Goes, 18 december 1970) met zijn opleiding aan de Amsterdamse Kleinkunst Academie. Naast zijn opleiding houdt hij zich bezig met het maken van tekeningen, illustraties en schilderijen, geïnspireerd door de natuur, sciencefiction en het werk van Stan Lee, Francis Bacon en Enki Bilal.

1995

Jafri's solovoorstelling NUL wint de Top Naeff prijs voor het meest veelbelovende afstudeerproject. Op het Rotterdamse Cameretten Festival slaat Jafri's voorstelling in als een bom; hij wint zowel de eerste prijs als de persoonlijkheidsprijs en de publieksprijs.

1996 - 1997

Jafri tourt met de voorstelling NUL door Nederland.

1998 - 2004

Jafri maakt zich los van de cabaretwereld. Hij verhuist naar Wales en begint daar een boerderij. Naast de verzorging voor zijn geiten, kippen en schapen bekwaamt hij zich onder meer als imker, bier- en wijnbrouwer en kaasmaker.

2005

Na zijn jaren als boer keert Jafri terug voor een paar jaar terug naar het Amsterdamse stadsleven. Hij neemt de cd Zielige Liedjes op. Kasper van Kooten produceert en drumt.

Kasper van Kooten

2006

Met Zielige Liedjes treedt Jafri op bescheiden schaal op in het land, onder meer als voorprogramma van Kasper van Kooten.

2007

Jafri treedt in Doetinchem op met het programma 22 Liedjes, in samenwerking met het ensemble Villa Zeezicht.

2008 - 2011

Na een cursus 3D-animatie in New York keert hij terug naar zijn geliefde Wales. Hij studeert grafische communicatie aan de universiteit van Glamorgan en werkt aan zijn eerste kinderboek Shiny Little Friends.

Discografie Mumtaz Jafri

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mumtaz Jafri

Audio/Video Mumtaz Jafri

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer