Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NEMBRIONIC

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1991 - 2000

Genre

deathmetal

Pseudoniemen

Nembrionic Hammerdeath

Nembrionic

Uit de Zaanstreek afkomstige grindcore/metalband die vooral zijn eigen gang gaat. De groep experimenteert door samen te werken met de hiphop-formatie Osdorp Posse en bedient daardoor voor een breed publiek.
Volledige biografie...

Bezetting

Jamil Beroud   basgitaar
Noel van Eersel   drums
Dennis Jak   gitaar
Marco Westenbrink   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1993   Osdorp Posse
1994   Consolation
1994   Osdorp Posse
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Nembrionic

Uit de Zaanstreek afkomstige grindcore/metalband die vooral zijn eigen gang gaat. De groep experimenteert door samen te werken met de hiphop-formatie Osdorp Posse en bedient daardoor voor een breed publiek.

1991

Aan het begin van het jaar richten Marco Westenbrink (zang/gitaar), Dennis Jak (gitaar), Jamil Beroud (bas) en Noel van Eersel (drums) de ruwe deathmetalband Nembrionic Hammerdeath op. Eind september neemt het viertal de demo Lyrics Of Your Last Will op. Displeased Records toont interesse in de band, niet in het minst omdat Marco een van de grondleggers van het label is.

1992

Met de mini-LP Themes On An Occult Theory verschijnt het eerste plaatwerk van Nembrionic Hammerdeath. Displeased Records is gedeeltelijk verantwoordelijk voor de distributie van deze eigen beheer-plaat.

1993

Tegen het eind van het jaar brengt de band de debuut-cd Tempter uit. Het is een splitalbum met deathmetalcollega's Consolation en verschijnt op Displeased Records.

Consolation

1994

Het Nederlandse clubcircuit wordt aanvankelijk samen met Consolation platgespeeld. In de loop van het jaar kort Nembrionic Hammerdeath de naam in tot Nembrionic. Met Consolation en de hiphopformatie Osdorp Posse brengt het viertal vervolgens de mini-cd Hardcore Leeft! uit. Als voorprogramma van de Zweedse deathmetal-band At The Gates touren Nembrionic en Consolation aan het eind van het jaar door Nederland, Duitsland en Zwitserland.

Consolation Osdorp Posse

1995

In de lente verschijnt de tweede Nembrionic-cd, getiteld Psycho 100. Muzikaal laat de plaat een kruising tussen grindcore en heavy metal horen. De band speelt onder meer op A Campingflight To Lowlands Paradise en staat op een door het blowblad High Times georganiseerde novemberdag in het Rotterdamse Ahoy’, naast acts als Herman Brood en Cypress Hill.

1996

Het is weer lente als de cd Briljant, Hard En Geslepen verschijnt. Hierop is Nembrionic andermaal met Osdorp Posse te horen. De bands belanden samen op het Pinkpop-podium en op het Dynamo Open Air festival. Ook het voorprogramma dat Nembrionic in Amsterdam voor Slayer verzorgt behoort tot de hoogtepunten.

Osdorp Posse

1997

Aan het begin van het jaar verschijnt de mini-cd Bloodcult, waarvoor naast nieuw werk de nummers van de single Themes On An Occult Theory opnieuw zijn opgenomen. Het aangekondigde vierde album Incomplete laat op zich wachten, omdat de Nembrionicleden niet tevreden zijn over het songmateriaal. Marco Westenbrink maakt ook onderdeel uit van de black metalband Unlord. Van die groep verschijnt op het label Displeased het album Schwarzwald.

Unlord

1998

Na enige vertraging verschijnt alsnog de Incomplete-cd. In interviews geeft de band aan blij te zijn, om na hun samenwerking met Osdorp Posse weer in de kleinere zaaltjes te kunnen spelen. "Geld speelt zo’n belangrijke rol op dat niveau, dat het niet leuk meer is," geeft zanger en gitarist Marco aan in een interview in Aardschok.

Osdorp Posse

2006

Gitarist/zanger Dennis Jak, drummer/zanger Noel van Eersel en bassist/zanger Jamil Beroud vormen samen met gitarist Robert van der Mijle (ex-Gutwrench) de rockformatie The Untuned.

The Untuned

Discografie Nembrionic

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Nembrionic

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer