Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

NIELS GEUSEBROEK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

04-08-1979 - heden

Genre

gitaar, singer-songwriter, zang

Online

Facebook
Officiële website

Niels Geusebroek

Niels Geusebroek is een singer-songwriter die zijn muzikale carrière begint in de band Silkstone. In 2013 breekt hij solo door met het nummer Take Your Time Girl wat een nummer-1 hit wordt.
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2009   Silkstone
2011   Silkstone
2016   Ronald Molendijk

Biografie Niels Geusebroek

Niels Geusebroek is een singer-songwriter die zijn muzikale carrière begint in de band Silkstone. In 2013 breekt hij solo door met het nummer Take Your Time Girl wat een nummer-1 hit wordt.

In bezetting van

Silkstone   gitaar, zang

1979 - 2009

Niels Geusebroek (4 augustus 1979) groeit op in Haarlem. Op de middelbare school leert hij Frans van Essen kennen, samen beginnen zij de band Silkstone. In 2002 scoort de band een hit met het nummer Rain Has Come. De band brengt in totaal vier albums uit en speelt op festivals als Pinkpop en Lowlands. Na dertien jaar kondigt de band in 2009 aan uit elkaar te gaan.

Silkstone

2010 - 2012

Niels Geusebroek begint aan een solo-album. Het valt hem zwaar om alleen aan een album te werken. Financieel is het niet makkelijk maar Niels wil geen compromissen sluiten voor het album. Hij is twee jaar bezig met zijn album als hij wordt gevraagd om auditie te doen voor het talentenprogramma The Voice Of Holland. Geusebroek besluit, ondanks dat hij al enige bekendheid heeft dankzij Silkstone, mee te doen. Uiteindelijk schopt hij het tot de halve finale. Dankzij het televisieprogramma komt hij onder de aandacht van hardstyle-producer Wildstylez. Samen maken zij het nummer The Year of Summer, wat een hit wordt.

2013

Op 20 januari 2013 ontvangt Geusebroek met Wildstylez voor Year Of Summer een gouden plaat. Op 23 Mei komt het langverwachte album Lines uit, de titel is een anagram van zijn voornaam. Op het album doen veel bekende Nederlandse muzikanten mee en is geproduceerd door Sven Figee. De eerste single van het album is The Truth. Op 29 augustus 2013 is Niels Geusebroek te gast bij radiostation 538 in het programma van Ruud de Wild. Hij had een week eerder de opdracht gekregen om een lied te schrijven op het ritme van de hartslag van de baby van de zwangere nieuwslezeres Hannelore Zwitserlood. Hij komt met het nummer Take Your Time Girl. Het breekbare liedje komt direct binnen in de top 10 van de hitlijsten en staat na twee weken op 1. Het album Lines wordt opnieuw uitgebracht met de hit als bonustrack.

Sven Figee

Discografie Niels Geusebroek

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Niels Geusebroek

Audio/Video Niels Geusebroek

Video Niels Geusebroek

Niels Geusebroek - The Tr...
Niels Geusebroek - The Truth (Official)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Niels Geusebroek - The Truth (Official)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer