Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PASCAL PLANTINGA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Pascal Plantinga

Periode

1968 - heden

Genre

alternative, componist, elektronica, experimenteel, filmmuziek, tekstschrijver, zang

Online

Officiële website

Pascal Plantinga

Pascal Plantinga (1968) uit Leeuwarden maakt speelse experimentele elektronische popmuziek. De Fries begint in 1984 zijn muzikale carrière in de punkband Grafschater samen met Peter Sijbenga en Fritz de Jong. De band wint een jaar later de tweede prijs tijdens de Kleine Prijs van Sneek. In hetzelfde jaar gaan Sijbenga ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, elektronica, tekstschrijver, zang

Genoemd in de biografie van

1995   Pigmeat

Biografie Pascal Plantinga

Pascal Plantinga (1968) uit Leeuwarden maakt speelse experimentele elektronische popmuziek. De Fries begint in 1984 zijn muzikale carrière in de punkband Grafschater samen met Peter Sijbenga en Fritz de Jong. De band wint een jaar later de tweede prijs tijdens de Kleine Prijs van Sneek. In hetzelfde jaar gaan Sijbenga en De Jong verder met It Dockumer Lokaeltsje. Plantinga verblijft enkele jaren in Amerika en keert in 1992 terug. Hij is werkzaam als video-editor in Hilversum en begint dezelfde manier van monteren toe te passen op zijn eigen muziek. Hij neemt in 1995 een demo op in de Ata Tak studio van Pyrolator te Düsseldorf, levert bijdragen aan de soundtrack voor de dansvoorstelling Haikus Urbains van de Zwitserse choreograaf Yann Marussich en maakt remixen voor o.a. de Japanse band After Dinner en het Hawaiiaanse Exotica-collectief Don Tiki. Voor het duo Pigmeat neemt hij in Istanbul een video-clip op voor het nummer Keep On The Sunny Side. In 2003 verschijnt zijn debuutalbum A Hammer A Day Keeps The Headache Away waarbij Plantinga zich laat inspireren door Amerikaanse sprookjesplaten. Het meer popgerichte Arctic Poppy (2005) komt uit op het label van Pyrolator (de Duitser Kurt Dahlke). Plantinga maakt een indringende soundtrack voor de speelfilm 170 Hz van regisseur Joost van Ginkel (Publieksprijs Nederlands Filmfestival 2011).

Discografie Pascal Plantinga

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Pascal Plantinga

Audio/Video Pascal Plantinga

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer