Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PEPLAB

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Peplab

Periode

1998 - heden

Genre

house

Online

Officiƫle website

Peplab

Peplab is de vruchtbare samenwerking tussen producers Ferry Ridderhof en Peter Garnefski (Doop, Hocus Pocus), Hans Weekhout (Capricorn) en Edward Boellaard.
Volledige biografie...

Bezetting

Edward Boellaard   elektronica, producer
Peter Garnefski   elektronica, producer, toetsinstrumenten
Ferry Ridderhof   elektronica, producer, toetsinstrumenten
Hans Weekhout   basgitaar, gitaar, producer

Genoemd in de biografie van

1997   Doop
1998   Ferry & Garnefski
2000   Capricorn

Biografie Peplab

Peplab is de vruchtbare samenwerking tussen producers Ferry Ridderhof en Peter Garnefski (Doop, Hocus Pocus), Hans Weekhout (Capricorn) en Edward Boellaard.

1998 - 2003

Peplab De vier producers Ferry & Garnefski (Doop, Hocus Pocus), Weekhout (Capricorn) en Boellaard kennen elkaar van het conservatorium. Hun eerste 12" Ride The Pony (1999) komt in kleine oplage uit. Dankzij licentiedeals met labels over de hele wereld wordt het nummer een wereldwijd succes. De Britse danceproducer Fatboy Slim maakt er een remix van. De belangstelling voor Peplab is zo groot dat hun label Play It Again Sam de release van het debuutalbum voor zich uitschuift. Het geeft de muzikanten de gelegenheid enkele tracks op It's Not The Drug (2001) bij te schaven. De cd laat een cross-over horen van Daft Punk-disco, Manchester grooves, hiphop en rock. Het tweede album Drive (2002) is meer songgericht en bevat invloeden uit new wave. De plaat komt uit op Proudly, het eigen label van Peplab.

Capricorn Doop Ferry & Garnefski Hocus Pocus

2004

De Engelse topproducer Brian Higgins (bekend van o.a. Britney Spears, Cher en Enrique Iglesias) vraag Peplab toestemming om de gitaarriff van het titelnummer van het eerste Peplab-album It's Not The Drug te gebruiken voor een song van de nieuwe Engelse succesformatie Girls Aloud. Het resultaat, Graffiti My Soul, staat op het album What Will The Neighbours Say.

2005

Het nummer Beautiful People van het album Drive is in de zomer te horen in de trailer van de film Mr. & Mrs. Smith, een 100 miljoen dollar kostende Hollywood-productie met in de hoofdrollen Brad Pitt en Angelina Jolie.

2007

Peplab Het derde album Kent Sent Me (juni) is opgenomen in een afgelegen berghut in de Belgische Ardennen. De cd bevat elementen van dance en pop uit de jaren tachtig.

Discografie Peplab

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Peplab

Audio/Video Peplab

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer