Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PETER WAALDRECHT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

amusementsmuziek, Hawaiian, Nederlandstalig, zang

Peter Waaldrecht

Peter Waaldrecht is de artiestennaam van de Zaanse zanger Ron Wattimena. Hij maakt deel uit van de Hawaiian-groepen Rudy Wairata & His Serenaders en Das Moara Quartett. In 1964 brengt hij onder de naam Ronnie Watti de single Jij Was M'n Meisje uit. Hij scoort zijn grootste Nederlandse hit in ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Peter Waaldrecht

Peter Waaldrecht is de artiestennaam van de Zaanse zanger Ron Wattimena. Hij maakt deel uit van de Hawaiian-groepen Rudy Wairata & His Serenaders en Das Moara Quartett. In 1964 brengt hij onder de naam Ronnie Watti de single Jij Was M'n Meisje uit. Hij scoort zijn grootste Nederlandse hit in 1973 met de ballade Ik Hou Van Jou. De single komt 29 april binnen in de top 40 en behaalt uiteindelijk de 25ste plaats. In november van hetzelfde jaar bereikt de single Mamma Dolores de 27ste plaats. Waaldrechts dochter Priscilla maakt als Priscilla Love in 1984 de discoplaat I'm Stone In Love With You met een remix van producer Rutger Kroese.

Discografie Peter Waaldrecht

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Peter Waaldrecht

Audio/Video Peter Waaldrecht

Video Peter Waaldrecht

Peter Waaldrecht - Ik Hou...
Peter Waaldrecht - Ik Hou Van Jou (1973)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Peter Waaldrecht - Ik Hou Van Jou (1973)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer