Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PETER DE KONING

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

13-10-1960 - heden

Genre

amusementsmuziek, componist, gitaar, Nederlandstalig, zang

Online

Officiƫle website

Peter de Koning

Peter de Koning is in de periode1986-1990 contrabassist bij het theaterprogramma Circus Horlepiep van Hans Dorrestijn en Levi Weemoedt. Hij maakt ook eigen liedjes en heeft in 1995 een grote hit met de single 't Is Altijd Lente In De Ogen Van De Tandartsassistente. Hij schrijft het nummer oorspronkelijk voor ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1990   Jan Rooymans

Biografie Peter de Koning

Peter de Koning is in de periode1986-1990 contrabassist bij het theaterprogramma Circus Horlepiep van Hans Dorrestijn en Levi Weemoedt. Hij maakt ook eigen liedjes en heeft in 1995 een grote hit met de single 't Is Altijd Lente In De Ogen Van De Tandartsassistente. Hij schrijft het nummer oorspronkelijk voor zijn eindexamen aan het Rotterdams Conservatorium. Het liedje komt terecht op de burelen van het programma Breakfast Club, waarna de single in de hitparade belandt. De Koning brengt in 1996 nog het album De Avonturen Van Peter de Koning uit. Later is hij actief als zanger/bassist van de amusementsformatie De Flamingo's.

Discografie Peter de Koning

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Peter de Koning

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer