Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PIETER NOOTEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Pieter Nooten

Genre

ambient, downtempo, elektronica, experimenteel, producer, toetsinstrumenten, zang

Online

Officiële website

Pieter Nooten

Pieter Nooten maakt in de jaren tachtig deel uit van de eerste bezetting van Clan Of Xymox en krijgt met deze band een contract bij het prestigieuze Britse label 4AD. Op 4AD verschijnt in 1987 het album Sleeps With The Fishes, een samenwerking van Pieter Nooten met de Canadese componist ...
Volledige biografie...

Instrumenten

elektronica, producer, toetsinstrumenten, zang

Biografie Pieter Nooten

Pieter Nooten maakt in de jaren tachtig deel uit van de eerste bezetting van Clan Of Xymox en krijgt met deze band een contract bij het prestigieuze Britse label 4AD. Op 4AD verschijnt in 1987 het album Sleeps With The Fishes, een samenwerking van Pieter Nooten met de Canadese componist Michael Brook. Nooten is ook een van de deelnemers aan het langlopende project This Mortal Coil en onder meer te horen op het album Blood uit 1991. Hij richt samen met popjournalist Alfred Bos het dancelabel Hypercycle op en brengt daar in de jaren negentig platen uit onder de namen First Contact (toegankelijke house) en Cyberia (eigenzinnige progressive en ambient). Samen met Anka Wolbert (ex-Clan Of Xymox) produceert hij het debuutalbum Two Ways Of Running (2006) van singer/songwriter Sophie Zeyl. Op zijn soloalbum Ourspace (2006) wisselt Nooten ingetogen vocale tracks af met instrumentale nummers. Zijn soloplaat This Is Why verschijnt in september 2010 bij het Amerikaanse indielabel Rocket Girl en is geïnspireerd door zeventiende-eeuwse barok. Op de cd Surround Us (2012) wordt de elektronica uit de laptop gecombineerd met improvisaties van cellist Lucas Stam, met wie Nooten ook optredens doet. Live verzorgt VJ Miryam Chachmany voor de visuals. De muzikant levert een gastbijdrage op het album Into The Northsea (2012) van Waves On Canvas (de Italiaanse componist Stefano Guzzetti).

In bezetting van

Clan Of Xymox   toetsinstrumenten, zang
Cyberia   elektronica
First Contact   elektronica, producer

Discografie Pieter Nooten

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Pieter Nooten

Audio/Video Pieter Nooten

Video Pieter Nooten

Pieter Nooten live
Pieter Nooten live
Ease Away by Pieter Nooten
Ease Away by Pieter Nooten
Pieter Nooten
Pieter Nooten
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Ease Away by Pieter Nooten

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer