Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PIM MAAS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Pim Maas (bron: Collectie Nederlands Pop Instituut, Bijzondere Collecties, UvA)

Periode

26-06-1944 - heden

Genre

rock'n'roll, zang

Pim Maas

Uit Amsterdam afkomstige zanger/gitarist die eind jaren vijftig de Nederlandse Elvis Presley verkiezingen wint. In de jaren zestig en zeventig verschijnt een aantal singles van Pim Maas en treedt hij met diverse begeleidingsgroepen op. In de jaren negentig zet Maas nummers op cd.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Pim Maas

Uit Amsterdam afkomstige zanger/gitarist die eind jaren vijftig de Nederlandse Elvis Presley verkiezingen wint. In de jaren zestig en zeventig verschijnt een aantal singles van Pim Maas en treedt hij met diverse begeleidingsgroepen op. In de jaren negentig zet Maas nummers op cd.

In bezetting van

The Big Rock Revival Show   zang

1959

Pim Maas (bron: Collectie Nederlands Pop Instituut, Bijzondere Collecties, UvA) Pim Maas (26 juni 1944) groeit op in het café Stateside Bar dat zijn ouders runnen aan de Nieuwendijk te Amsterdam. Pim zorgt er voor dat de jukebox in de zaak voorzien wordt van de nieuwste Amerikaanse rock-'n-rollplaten. In 1959 krijgt de dan vijftienjarige Pim Maas de titel 'Nederlandse Elvis Presley' toebedeeld als hij in de Amsterdamse bioscoop Royal uit 339 kandidaten de Nederlandse Presley-verkiezingen wint met de nummers Tutti Frutti en Baby, I Don't Care. Het levert hem een beker en een platencontract op. De wedstrijd is georganiseerd door het blad Tuney Tunes. Ria Valk eindigt als tweede. Naar aanleiding van de cassette die Pim Maas voor deelname aan de verkiezingen heeft opgenomen en die via Amerikaanse soldaten bij Elvis Presley terechtkomt, bezoekt hij The King in Duitsland. Presley is in zijn diensttijd in Bad Neuheim is gelegerd. In hetzelfde jaar verschijnt de single All Right Baby/Kansas City. Pim Maas wordt daarop begeleid door The Presley Cats, welke onder leiding staat van saxofonist Pim Maas sr. De single doet het goed in de Benelux, Scandinavie en Duitsland.

Ria Valk

1960 - 1966

Aan het begin van de jaren zestig verschijnen diverse singles: The Way You Kiss Me All The Time/Can I Make A Date With You My Baby (1960), Soldier In Amsterdam/Darling You Stole My Heart (1960), La Paloma (No More)/Moonlight Swim (1961), The Drifter/I'll Keep Searching (1962). Halverwege de jaren zestig treedt Maas op met een eigen dansorkest. Pim Maas doet in deze periode vooral nachtclubwerk in Spanje, Duitsland en Scandinavie.

1972 - 1975

In 1972 zingt Pim Maas kortstondig in The Big Rock Revival Show. In 1973 vertrekt Maas naar de Verenigde Staten om er een antiekwinkel te beginnen. Hij kan er ook aan de slag als reclamevlieger en haalt zijn makelaarsdiploma. De daaropvolgende jaren brengt hij nog twee singles uit: What Makes The World/For You My Only Love (1974) en You've Got The Music In Your Eyes/Try Once More (1975).

The Big Rock Revival Show

1989

Aan het eind van de jaren '80 wordt Darling You Stole My Heart opnieuw op single uitgebracht. In 1991 verhuist Maas weer terug naar Nederland. Hij treedt nog steeds op als de Nederlandse Elvis en doet ongeveer zes optredens per jaar. In 1991 verschijnt de cd The Dutch Elvis. Later volgt het album Pim Maas sings Elvis.

Discografie Pim Maas

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Pim Maas

Audio/Video Pim Maas

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer