Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PIMPERSTICKER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Pimpersticker

Periode

2000 - heden

Genre

alternative

Pimpersticker

Internationale band uit Amsterdam, opgericht door Allard Zwemstra (ex-End of April), de Fransman Chris La Fargue en de Amerikaan Brian Sutter. Hun stevige grooverock heeft invloeden van onder meer The Breeders, Foo Fighters, Veruca Salt, Dub War, The Cure, Ladytron en New Order. Zelf noemt de band het 'punky pseudo-pop ...
Volledige biografie...

Bezetting

Vicky Van Zijl   zang
David Kox   basgitaar
Brian Sutter   drums
Allard Zwemstra   gitaar, zang

Overige muzikanten

Rowin Brugmans   gitaar
Chemi La Fabrique   zang
Chris La Fargue   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2004   End of April
2007   Kong
2008   Remko Schouten
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Pimpersticker

Internationale band uit Amsterdam, opgericht door Allard Zwemstra (ex-End of April), de Fransman Chris La Fargue en de Amerikaan Brian Sutter. Hun stevige grooverock heeft invloeden van onder meer The Breeders, Foo Fighters, Veruca Salt, Dub War, The Cure, Ladytron en New Order. Zelf noemt de band het 'punky pseudo-pop vervormd in heavy rock'. In 2004 gaat de band met zangeres Chemi la Fabrique de studio in om de vijf nummers tellende EP Heaven's Mattress op te nemen. Een jaar later verlaat La Fabrique de band en neemt Pimpersticker met nieuwe zangeres Vicky van Zijl in het najaar van 2005 de Pimpersticker EP op. Het debuutalbum Devour verschijnt in 2008.

Discografie Pimpersticker

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Pimpersticker

Audio/Video Pimpersticker

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer