Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

PROFESSOR PETER EN DOCTOR DICK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Professor Peter en Doctor Dick (bron: officiële website)

Genre

swing, ukelele

Online

Small Instruments Society

Professor Peter en Doctor Dick

Professor Peter en Doctor Dick verkennen de mogelijkheden van ‘grote muziek’ op kleine instrumenten en zijn de oprichters van de Small Instrument Society. In 2004 kiest het duo voor de ukelele als hun belangrijkste instrument en voor het spelen van muziek uit de swingende jaren twintig en dertig. Voor ...
Volledige biografie...

Instrumenten

ukelele

Bezetting

Professor Peter  

Biografie Professor Peter en Doctor Dick

Professor Peter en Doctor Dick verkennen de mogelijkheden van ‘grote muziek’ op kleine instrumenten en zijn de oprichters van de Small Instrument Society. In 2004 kiest het duo voor de ukelele als hun belangrijkste instrument en voor het spelen van muziek uit de swingende jaren twintig en dertig. Voor de aankleding van de oude liedjes gebruiken de heren naast de ukelele de banjolele, de Bass-O-Lele (een vinding van Doctor Dick), mondharmonica, zingende zaag, kazoo, washboard en jug. Professor Peter and Doctor Dick zijn letterlijk en figuurlijk het oudste ukeleleduo van Nederland. Optredens in Nederland, België, Duitsland en Ierland hebben bijgedragen aan internationale bekendheid binnen de ukelelescene. Ruim een jaar na het uitkomen van de CD "Undecided" besloten de Doc en de Prof om te stoppen met het duo. De ukulele is gebleven bij beide. Doctor Dick speelt nu geregeld met zijn One-man-Band op straat in Harderwijk. Professor Peter is als solo artiest doorgegaan met muziek uit de jaren 20 en 30. Hij speelde onder meer op festivals in Nederland, Duitsland en Tsjechie. In mei 2017 komt de solo-cd van Professor Peter uit getiteld "I picks up my ukulele".

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Professor Peter en Doctor Dick

Audio/Video Professor Peter en Doctor Dick

Video Professor Peter en Doctor Dick

Uketown Festival Poor Papa
Uketown Festival Poor Papa
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Uketown Festival Poor Papa

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer