Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RAYUAN SAMUDRA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

krontjong

Online

Officiële website

Rayuan Samud’ra

Ruud en Bea Matulessy spelen in hun geboorteland Indonesië al krontjongmuziek. Als zij in Nederland komen wonen, zetten zij die traditie voort. Samen met zoon Michael en dochter Renée, en aangevuld met Jozef Putinella, vormen zij de familiegroep Rayuan Samud'ra, die uitgroeit tot een begrip onder liefhebbers van Indonesische muziek.
Volledige biografie...

Bezetting

Jozef Putinella   basgitaar
Renée Brouwers-Matulessy   conga, ukelele, zang
Michael Matulessy   fluit, ukelele, zang
Bea Matulessy   zang
Ruud Matulessy   gitaar, viool, zang

Biografie Rayuan Samud’ra

Ruud en Bea Matulessy spelen in hun geboorteland Indonesië al krontjongmuziek. Als zij in Nederland komen wonen, zetten zij die traditie voort. Samen met zoon Michael en dochter Renée, en aangevuld met Jozef Putinella, vormen zij de familiegroep Rayuan Samud'ra, die uitgroeit tot een begrip onder liefhebbers van Indonesische muziek. De groep is jaarlijks te zien op het Pasar Malam Besar festival te Den Haag. In 1984 en 1985 wint Rayuan Samud'ra het krontjongconcours van Stichting Tong Tong. In de jaren tachtig is Rayuan Samud'ra het huisorkest van het TROS-radioprogramma Tempo Doeloe. In 2007 begeleidt Rayuan Samud'ra de krontjongdiva Hetty Koes Endang tijdens haar concerten in Nederland.

Discografie Rayuan Samud’ra

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Rayuan Samud’ra

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer