Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

REVAMP

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

ReVamp in 2009

Periode

2009 - heden

Genre

metal

Online

Officiƫle website

ReVamp

ReVamp is een metalgroep, opgericht door zangeres Floor Jansen en toetsenist Joost van den Broek uit After Forever, samen met de Duitse gitarist/producer Waldemar Sorychta (o.a. Grip Inc, Enemy Of The Sun). Het trio gaat de studio in voor het debuutalbum ReVamp dat in juni 2010 verschijnt op Nuclear Blast.
Volledige biografie...

Bezetting

Joost van den Broek   toetsinstrumenten
Floor Jansen   zang
Waldemar Sorychta   gitaar

Genoemd in de biografie van

2009   After Forever

Biografie ReVamp

ReVamp is een metalgroep, opgericht door zangeres Floor Jansen en toetsenist Joost van den Broek uit After Forever, samen met de Duitse gitarist/producer Waldemar Sorychta (o.a. Grip Inc, Enemy Of The Sun). Het trio gaat de studio in voor het debuutalbum ReVamp dat in juni 2010 verschijnt op Nuclear Blast. Vanaf 5 mei gaat Jansen op tournee door Nederland met een band die bestaat uit drummer Matthias Landes (Dark Fortress), bassist Jaap Melman (Dreadlock Pussy, Pendejo), toetsenist Ruben Wijga (Insomnia) en de gitaristen Jord Otto en Arjan Rijnen (Pendejo). Als zangeres Anette Olzon de Fins/Zweedse band Nightwish verlaat, valt Floor Jansen in tijdens de shows die de band nog gepland heeft staan, te beginnen op 1 oktober 2012 in Seattle. Daarna keert ReVamp terug met het felle tweede album Wild Card (2013) met daarop gastbijdragen van onder anderen Devin Townsend (Strapping Young Lad), Mark Jansen (Epica) en Marcela Bovio (Stream Of Passion). ReVamp treedt in september 2013 op in Moskou en St. Petersburg en gaat in november op Europese tournee als voorprogramma van metalband Kamelot uit Florida. In oktober 2013 wordt bekend gemaakt dat Floor Jansen de vaste zangeres wordt van Nightwish.

Discografie ReVamp

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's ReVamp

Audio/Video ReVamp

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer