Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RITCHIE CLARK & THE RICOCHETS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1961 - 1964

Genre

Nederbiet

Ritchie Clark & The Ricochets

The Ricochets is de band rondom zanger Ritchie Clark (Ruud van de Berg) en komt voort uit The Atmospheres. De muziek is vergelijkbaar met Cliff Richard & The Shadows. Vanuit thuishonk De Wildhoef in Den Haag speelt de band in heel Nederland, maar vooral in Noord-Holland. The Ricochets doet het ...
Volledige biografie...

Bezetting

Gerard Melkert   drums
Hans Hoogduin   basgitaar
Rob Kraneveld   gitaar
Hans Emmerik (1)   gitaar
Ruud van de Berg   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Karel van Ettinger   gitaar
Ton Lamet   gitaar
Ton Hagen   basgitaar
Robbie van Leeuwen   gitaar
Sieb Warner   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1959   Robbie van Leeuwen
1959   The Atmospheres
1964   The Motions

Biografie Ritchie Clark & The Ricochets

The Ricochets is de band rondom zanger Ritchie Clark (Ruud van de Berg) en komt voort uit The Atmospheres. De muziek is vergelijkbaar met Cliff Richard & The Shadows. Vanuit thuishonk De Wildhoef in Den Haag speelt de band in heel Nederland, maar vooral in Noord-Holland. The Ricochets doet het voorprogramma van Cliff Richard en is ook een van de voorprogramma's van het tumultueuze optreden van The Rolling Stones in het Kurhaus te Scheveningen in augustus 1964. De laatste bezetting van The Ricochets bestaat naast Ritchie Clark uit sologitarist Robbie van Leeuwen, drummer Sieb Warner, bassist Henk Smitskamp en slaggitarist Ton Lamet (de opvolger van Rob Kraneveld). Zonder Lamet gaat de band over in The Motions. In 1996 en 1997 komen leden van The Ricochets in De Wildhoef bij elkaar voor reünieoptredens.

Discografie Ritchie Clark & The Ricochets

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Ritchie Clark & The Ricochets

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer