Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RITZI LEE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

25-10-1977 - heden

Genre

draaitafels, elektronica, producer, techno

Online

Underground Liberation

Ritzi Lee

Ritzi Lee (echte naam: Steve Richard Liem, 25 oktober 1977) ontdekt rond zijn dertiende house en voelt zich in het bijzonder aangetrokken tot techno. Een van zijn inspiratiebronnen is producer Steve Rachmad. Lee studeert wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij doet mee aan een DJ-wedstrijd van het danceblad Bassic ...
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, elektronica, producer

Biografie Ritzi Lee

Ritzi Lee (echte naam: Steve Richard Liem, 25 oktober 1977) ontdekt rond zijn dertiende house en voelt zich in het bijzonder aangetrokken tot techno. Een van zijn inspiratiebronnen is producer Steve Rachmad. Lee studeert wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij doet mee aan een DJ-wedstrijd van het danceblad Bassic Groove en wint daarmee een plek op het festival Dance Valley en de Fast Forward Dance Parade in Rotterdam. Voordat hij zijn eerste plaat uitbrengt, werkt hij samen met onder anderen de Britse DJ’s/producers Ade Fenton, Jamie Bissmire en Ben Long. Zijn plaatdebuut is Phat S-Up, een split-EP met Silver Blade op het label Silvertraxx in 2002. De plaat wordt opgepikt door onder meer DJ’s Orlando Voorn en de Zweedse DJ Adam Beyer. Na het faillissement van Silvertraxx begint Lee zijn eigen label Underground Liberation. De eerste uitgave is zijn drie tracks tellende Bitter Sweet EP (2004). Hij brengt ook platen uit van Orlando Voorn, onder meer de heruitgaven van Voorns klassieke technoplaten onder de naam The Nighttripper. Ritzi Lee treedt op als DJ, maar speelt ook volledige sets waarbij hij live alle ritmes haalt uit de TR-909 drumcomputer van Roland.

Discografie Ritzi Lee

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ritzi Lee

Audio/Video Ritzi Lee

Video Ritzi Lee

Ritzi Lee live TR-909 jam...
Ritzi Lee live TR-909 jam @ The Public Stand radio show 10-01-2013
REVERSE PROCESSED by RITZ...
REVERSE PROCESSED by RITZI LEE @ REVERB, XT3 TECHNO RADIO
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
REVERSE PROCESSED by RITZI LEE @ REVERB, XT3 TECHNO RADIO

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer