Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROMEO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Roméo

Periode

1981 - 2005

Genre

pop, R&B

Romeo

Rotterdamse zanggroep, scoort in 1998 een enorme hit met Coming Home. Roméo maakt zoete R&B naar Amerikaans voorbeeld.
Volledige biografie...

Bezetting

Geert Hermkes   accordeon, piano, trombone, zang
Clifton Giersthove   zang
Milton Wijngaarde   zang
Julian Barry   zang
Spencer Barry   zang

Overige muzikanten

Leon Giesen  

Genoemd in de biografie van

1991   Rowwen Hèze
1986   DJ Git Hyper
1987   Tjeerd Oosterhuis
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Romeo

Rotterdamse zanggroep, scoort in 1998 een enorme hit met Coming Home. Roméo maakt zoete R&B naar Amerikaans voorbeeld.

1994 - 1997

Roméo Giersthove en Wijngaarde ontmoeten elkaar op een muziekschool in Rotterdam en besluiten samen een zanggroep te beginnen. Aangevuld met de tweeling Barry nemen ze een eerste demo op. Als niemand reageert op deze demo besluiten ze eerst nog wat te oefenen. Drie jaar later hebben ze meer succes, verschillende platenmaatschappijen tonen interesse in hun vierde demo. Roméo tekent een platencontract bij Dureco. Deze koppelt Roméo aan een aantal gerenommeerde Amerikaanse producers en songschrijvers. Hieruit vloeit de eerste single Always Fall For Love voort. Het nummer, geschreven door Marc Nelson, wordt een bescheiden hitje.

1998

Er wordt met producer Jay Vandenberg aan een debuutalbum gewerkt, in maart verschijnt de tweede single Coming Home. Dit nummer bereikt de tweede plaats van de top 40. In mei komt het debuutalbum Roméo uit en ontvangen ze een gouden plaat voor vijftigduizend verkochte exemplaren van Coming Home. Dureco tekent hierna deals met platenmaatschappijen in het buitenland en Coming Home wordt in dertig landen uitgebracht. Ook het album schopt het tot de hoogste regionen van de hitlijsten, evenals de derde single Secret Love, die in juni verschijnt. In oktober leveren ze een bijdrage voor de soundtrack van de film Abeltje getiteld Flying. Het lied wordt geschreven en geproduceerd door de gebroeders Bolland. Op 31 oktober ontvangt Roméo een gouden plaat voor hun debuutalbum.

Bolland & Bolland

1999

Flying blijft wat achter bij de verwachtingen en wordt slechts een bescheiden hit. Wel doet de groep een aantgal positief ontvangen optredens in het clubcircuit. Het in Atlanta opgenomen album No Way Back verschijnt. Inmiddels heeft de band aardig wat sponsors, waaronder het kledingmerk Wrangler.

2000

De nieuwe single Angel From Above verschijnt in het voorjaar. Aan het eind van het jaar gaat Roméo's platenmaatschappij Lube failliet.

2002

John Ewbank schrijft de muziek voor de single When She Smiles die in april verschijnt. Het nummer is ook te vinden op de soundtrack van de film Superstition (regie: Kenneth Hope). Ook de single The Answer Is Yes laat horen dat de muziek van de groep meer richting pop gaat. Samen met G.T.O. (voorheen Close II You) doet Roméo een Breakout!-tour langs vijftien grote scholengemeenschappen in Nederland.

GTO

2005

Julian Barry is als diskjockey te horen in het programma Late Night op FunX en vanaf november elke vrijdag als presentator te zien in het programma Love Talks RNN7, de regionale televisiezender voor Zuid-Holland Zuid en Rijmond. In opdracht van het milieucentrum maakt Clifton Giersthove het rapnummer Iedereen Heeft Lucht Nodig over de Rotterdamse luchtvervuiling. Ook Milton Wijngaarde gaat solo verder. Hij is verbonden aan het nieuwe Amsterdamse onafhankelijke label IcHi Records.

2014

De R&B-groep maakt in juni bekend dat ze in het najaar een comeback gaan maken met een single, een documentaire en een nieuw album.Het idee van reünie is ontstaan tijdens het maken van een tv-format door bandlid Julian Barry. De producent is enthousiast en wil dat Romeo ook meedoet. Ze gaan met zijn drieën optreden, bandlid is Clifton Giersthove is er niet bij.

Discografie Romeo

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Romeo

Audio/Video Romeo

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer