Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ROY SANTIAGO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Roy Santiago

Periode

1981 - heden

Genre

alternative, singer-songwriter

Online

Officiële website

Roy Santiago

Roy Santiago (Roy Schoonman) is een singer/songwriter uit Nijmegen. Zijn muzikale carrière begint in Breda, waar hij in diverse bands speelt. Hij maakt nog deel uit van Sound Assassins wanneer hij op zijn negentiende onder de naam Roy S. bij het locale label Baron Samedi Records in 2000 Music For ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2005   Pien Feith
2014   Pien Feith

Biografie Roy Santiago

Roy Santiago (Roy Schoonman) is een singer/songwriter uit Nijmegen. Zijn muzikale carrière begint in Breda, waar hij in diverse bands speelt. Hij maakt nog deel uit van Sound Assassins wanneer hij op zijn negentiende onder de naam Roy S. bij het locale label Baron Samedi Records in 2000 Music For The Runaway Season uitbrengt, een EP met intense, melancholische liedjes. Een landelijke tournee met gitarist Martin Kuijstermans volgt. De muzikant verruilt de provincie voor de Randstad en woont en werkt enige jaren in Den Haag. Bij het Leidse label WoT NxT-records verschijnen twee 10" EP's: Double+ Good (2002) en Roy S. vs. Julia P. (2004), een split-EP samen met Julia P. In 2004 staat Roy S. in de finale van de Grote Prijs van Nederland, categorie Singer/Songwriter. Na de albums [Broca] (2007) en At Mt. Ventoux (2008), met intieme lo-fi liedjes over het verlies van zijn vader, werkt Santiago vanuit zijn nieuwe woonplaats Nijmegen aan het opgewekter klinkende album The Great Pretender (2011). De cd wordt opgenomen bij Jezus, de studio in Antwerpen van Pascal Deweze (Sukilove, Broken Glass Heroes, ex-Metal Molly) en bevat onder meer bijdragen van Vlaamse muzikanten die vroeger de platenkast van Santiago domineerden. Zijprojecten van Roy Santiago zijn onder anderen Miami Vice Soun'system (DJ-project met soul, jazz, funk en fotograaf Patrick G. Bras), The Havalina's (Pixies-coverduo) en The Doo Run Run (lo-fi rock).

In bezetting van

Pien Feith   drums
The Doo Run Run   gitaar, zang

Discografie Roy Santiago

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Roy Santiago

Audio/Video Roy Santiago

Video Roy Santiago

Roy Santiago - Stella
Roy Santiago - Stella
Roy Santiago - I took a s...
Roy Santiago - I took a stranger inside my home
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Roy Santiago - Stella

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer