Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RUDE & VISSER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2001 - 2009

Genre

ska

Rude & Visser

Skaformatie rondom Dr. Rude en Arne Visser van de band Mr. Review. In 2002 verschijnt het minialbum RedRum, opgenomen in Keulen. De band tourt enkele jaren door Europa en is te zien in Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië en Griekenland. In 2009 wordt de bandnaam veranderd ...
Volledige biografie...

Bezetting

Johan Steevens   gitaar
Chris van der Meer   drums
Dr. Rude   percussie, zang
Arne Visser   gitaar, mondharmonica, zang
Annemieke Henrichs   trombone
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Kees Stenekes   saxofoon
Karen Stenekes   toetsinstrumenten
Jasper Moes   drums
Walter Wilhelm   basgitaar
Remco Korporaal   saxofoon

Genoemd in de biografie van

2001   Mr. Review

Biografie Rude & Visser

Skaformatie rondom Dr. Rude en Arne Visser van de band Mr. Review. In 2002 verschijnt het minialbum RedRum, opgenomen in Keulen. De band tourt enkele jaren door Europa en is te zien in Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Spanje, Denemarken, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië en Griekenland. In 2009 wordt de bandnaam veranderd in Mr. Review.

2001

Een paar jaar na het uiteenvallen van Mr. Review pakken frontmannen Docta Rude en Arne Visser de draad weer op onder de naam Rude & Visser. Visser schrijft nieuw materiaal en de twee muzikanten verzamelen een band om zich heen. De band doet een tournee door Duitsland met oud en nieuw repertoire.

Mr. Review

2002

De nieuwe groep neemt de EP Red Rum op in de Music and Arts Club Studio te Keulen. Aansluitend touren Rude & Visser door Duitsland, Tsjechië en Zwitserland.

2003

Chris van der Meer (tevens spelend in Polgate) neemt vanaf maart de drums voor zijn rekening. In het voorjaar staat een tournee door Spanje en Italië op het programma. In het najaar gaan Rude & Visser opnieuw naar Duitsland en tourt de band door Zwitserland, Frankrijk, Spanje en Denemarken. Vanaf september komt gitarist Johan Steevens alias Earl J van de Beatbusters de band versterken.

Beatbusters

2004

In de maanden februari, april en mei zijn Rude & Visser opnieuw in Duitsland te vinden. Voor het najaar staan optredens gepland in Italië en Spanje. Aan het eind van het jaar worden ook nieuwe liedjes opgenomen. De groep wordt in oktober versterkt door Sander Loog op tenorsaxofoon. Loog speelt ook in J-Stars.

J-stars

2009

Als J-Star wordt opgeheven maken meer muzikanten de overstap naar Rude & Visser. Vanaf het voorjaar bestaat de band naast Dr. Rude, Visser, Steevens, Van der Meer en Loog uit toetsenist Rob Soria, bassist Daniël Paczia, trompettist Pier Borkent en trombonist Annemieke Henrichs.

Discografie Rude & Visser

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Rude & Visser

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer