Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

RUMBONES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1977 - 1978

Genre

reggae

Rumbones

De Rumbones is een reggaeband bestaand uit zeven muzikanten, waarvan er vier afkomstig zijn uit de Slumberlandband. Zanger Chris Lester komt uit Frankrijk en gitarist Henny Vrienten gaat verborgen onder het pseudoniem 'Lenny Sharp uit België'. De muziek is geïnspireerd door Toots and the Maytals. De band gaat op tournee ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ernst Jansz   orgel, piano, steeldrum, zang
Joost Belinfante   gitaar, mondharmonica, zang
Piet Dekker   basgitaar
Johnny Lodewijks   drums
Chris Lester   zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1977   Joost Belinfante
1978   Doe Maar
1978   Henny Vrienten

Biografie Rumbones

De Rumbones is een reggaeband bestaand uit zeven muzikanten, waarvan er vier afkomstig zijn uit de Slumberlandband. Zanger Chris Lester komt uit Frankrijk en gitarist Henny Vrienten gaat verborgen onder het pseudoniem 'Lenny Sharp uit België'. De muziek is geïnspireerd door Toots and the Maytals. De band gaat op tournee met een programma van twee sets met liedjes van onder anderen Toots, Jimmy Cliff, Peter Tosh en U-Roy, aangevuld met enkele eigen liedjes. Rumbones is de voorloper van Doe Maar.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Rumbones

Video Rumbones

The Rumbones - Pee pee cl...
The Rumbones - Pee pee cluck cluck
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The Rumbones - Pee pee cluck cluck

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer