Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SCHLAGERGEZELSCHAP VAN DE HYACINTH

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1968 - 1968

Genre

sixties

Schlagergezelschap van de Hyacinth

Het Schlagergezelschap van de Hyacinth uit Rotterdam onstaat uit de jazz & poetry sessions die in de jaren zestig in de mode zijn. De groep wordt opgericht door dichter Jules Deelder, zijn vriendin Roselie Peters, haar broer de tekenaar Rob Peters en muzikant/componist Peter Snoei (Peter Snoey alias Snoyola).
Volledige biografie...

Bezetting

Peter Snoei   componist
Rosalie Peters   zang
Jules Deelder   zang
Rob Peters (4)  

Genoemd in de biografie van

1968   Jules Deelder

Biografie Schlagergezelschap van de Hyacinth

Het Schlagergezelschap van de Hyacinth uit Rotterdam onstaat uit de jazz & poetry sessions die in de jaren zestig in de mode zijn. De groep wordt opgericht door dichter Jules Deelder, zijn vriendin Roselie Peters, haar broer de tekenaar Rob Peters en muzikant/componist Peter Snoei (Peter Snoey alias Snoyola). De groep weet een platencontract bij Bovema in de wacht te slepen en presenteert op 28 november 1968 de single We Were As Happy As My Uncle Ray.

Discografie Schlagergezelschap van de Hyacinth

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Schlagergezelschap van de Hyacinth

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer