Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SHAKING GODSPEED

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Shaking Godspeed

Genre

garagerock, rock

Online

Facebook
Officiële website

Shaking Godspeed

Shaking Godspeed is vuige garage- en bluesrock uit de Achterhoek.
Volledige biografie...

Bezetting

Maarten Rischen   drums
Wout Kemkens   gitaar, zang
Paul van Diersen   basgitaar, orgel, zang

Overige muzikanten

André Dodde   toetsinstrumenten
Pieter Holkenborg   drums

Genoemd in de biografie van

2009   Automatic Sam

Biografie Shaking Godspeed

Shaking Godspeed is vuige garage- en bluesrock uit de Achterhoek.

2009 - 2010

Shaking Godspeed wordt in 2009 opgericht door gitarist/zanger Wout Kemkens (ex-The Bloody Honkies). De eerste bezetting bestaat verder uit Maarten Rischen (eerst als bassist en organist) en Pieter Holkenborg (drums). Een week na het optreden op Noorderslag 2010 viert Shaking Godspeed op 21 januari 2010 in Merleyn te Nijmegen de uitgave van eerste EP. De plaat komt uit op het vinyllabel Quadrofoon Records. Omdat Holkenborg ook speelt in zijn eigen band Automatic Sam, neemt Rischen de drumkit van hem over en valt André Dodde (Green Hornet) soms in op toetsen. In de loop van het jaar speelt de band onder meer op grote festivals als Paaspop, Incubate en de Zwarte Cross. De band tekent een boekingscontract bij SOZ Concerts. De muzikanten werken aan het debuutalbum Awe waar ook bassist en organist Paul van Diersen op is te horen. De plaat komt uit in november 2010.

Automatic Sam Green Hornet

2011 - 2012

Dankzij een optreden tijdens de VPRO Nederpopshow op Nederland 3 wint het trio een optreden op het grote festival Sziget dat van 8 tot 15 augustus 2011 plaatsvindt in Boedapest. Shaking Godspeed tourt door Nederland, Frankrijk,Spanje en Duitsland en staat onder meer in het voorprogramma van Wolfmother (Groningen in juni 2011) en Deep Purple (Gelsenkirchen, Kunzelsau en Dresden in juli 2011). Februari 2012 verschijnt het tweede album Hoera. Op deze plaat kiest de band voor een complexer geluid en meer diepgang en zijn de gitaarsolo's grotendeels naar de achtergrond gehaald. Hoera haalt de 38ste plaats in de Album Top 100. Ter promotie speelt Shaking Godspeed op 23 maart voor de tweede keer in het veelbekeken televisieprogramma De Wereld Draait Door en doet de band een Nederlandse clubtournee samen met Bombay Show Pig. In oktober 2012 tekent de band een Europese deal bij het Duitse label Drakkar waar eind 2012 de albums Awe en Hoera gezamenlijk op verschijnen. Vanaf 4 oktober doet de band een korte Duitse tournee samen met de Amerikaanse band Rival Sons met optredens in Keulen, Berlijn, Hamburg en München.

Discografie Shaking Godspeed

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Shaking Godspeed

Audio/Video Shaking Godspeed

Video Shaking Godspeed

Shaking Godspeed - HOERA
Shaking Godspeed - HOERA
3voor12radio - Shaking Go...
3voor12radio - Shaking Godspeed - Hoera
Extra opname: Shaking God...
Extra opname: Shaking Godspeed - Hoera - 23-3-2012
Shaking Godspeed - X-ray ...
Shaking Godspeed - X-ray Eyes live in de VPRO Nederpopshow
Shaking Godspeed - Lately...
Shaking Godspeed - Lately (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Shaking Godspeed - X-ray Eyes live in de VPRO Nederpopshow

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer