Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SIETZE DOLSTRA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

TROS, 1983 (Bron: fotocollectie Beeld en Geluid)

Periode

29-05-1946 - 04-07-2015

Genre

cabaret

Sietze Dolstra

Sietze Dolstra werd na zijn studie in Amsterdam leraar Nederlands in Bussum. Sinds zijn zestiende trad hij op met eigen teksten en zelfgeschreven muziek. Eind jaren 60 trad hij op in ensembles als Leuk Is Anders en Het Goois Miniatuurtheater. Dolstra oogstte succes met zijn programma Vandaag Is Alweer Gisteren ...
Volledige biografie...

Biografie Sietze Dolstra

Sietze Dolstra werd na zijn studie in Amsterdam leraar Nederlands in Bussum. Sinds zijn zestiende trad hij op met eigen teksten en zelfgeschreven muziek. Eind jaren 60 trad hij op in ensembles als Leuk Is Anders en Het Goois Miniatuurtheater. Dolstra oogstte succes met zijn programma Vandaag Is Alweer Gisteren (1976) waarvan ook een lp uitkomt. In 1979 verscheen zijn tweede lp Twee Levens en in 1980 het cabaretprogramma Alles Is O.K. Eveneens in 1980 won Dolstra een Zilveren Harp en ontving tijdens zijn carrière de Prix de Monaco voor Europees radio-amusement. In 1986 speelde hij mee met Robert Paul in diens theatershow Gekkenwerk. Dolstra schreef teksten voor radio- en televisieprogramma's, zoals Kwistig met Muziek, Bananasplit, NCRV’s Schrikdraad, Radar en Z@ppsport. Als acteur had hij een bijrol in de comedyserie Prettig Geregeld (1988-1991). In 1994 verscheen Joop Landré Vertelt, een anekdotische autobiografie van zijn hand. In de nadagen van zijn carrière schreef Dolstra teksten voor diverse artiesten en gezelschappen, en een boek over zijn eigen familie.

Discografie Sietze Dolstra

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sietze Dolstra

Audio/Video Sietze Dolstra

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer